Hoofdrol voor Koen Arentsen

Gemert-Venray 2-5. Doelpunten Venray: Koen Arentsen (2x), Guido Pop, Roy de Rijk en Onno Sevenheck.

Gemert | In de tweede klasse boekte nieuwkomer Venray de tweede opeenvolgende zege. In en tegen Gemert wonnen de Venrayse hockeyers met 2-5. Vanwege de overvloedige regenval besloten de scheidsrechters vooraf al van veld te wisselen, omdat het hoofdveld het vele water niet kon verwerken. De gasten kwamen in het eerste kwart moeizaam op gang, maar kwamen wel op voorsprong. Op aangeven van Guido Pop scoorde Onno Sevenheck de openingstreffer. Gemert reageerde snel en kwam door een verdedigende fout aan Venrayse zijde langszij: 1-1. In de slotfase voor rust kreeg Venray een uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen. Een strafcorner werd door een Gemertse verdediger met het lichaam gestopt. De toegekende strafbal werd door de anders zo trefzekere Guido Pop gemist. Zo bleef het bij een 1-1 stand bij rust. In de tweede helft kwam de thuisploeg uit een strafcorner op een 2-1 voorsprong. Daarna begon de Venrayse ploeg als een geoliede machine te draaien. Koen Arentsen nam met een schot in de kruising de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna Roy de Rijk de gasten opnieuw op voorsprong bracht. Via een 'zaalhockeydoelpunt' van Guido Pop en een tweede treffer van man of the match Koen Arentsen pakte Venray verdiend de zege en opnieuw drie punten. Op zondag 13 oktober ontvangt Venray het nog puntloze HC Scoop. Het duel op sportpark De Wieën begint om 14.45 uur.