Jumpers'76 verliest in Nuenen

Achilles'71-Jumpers'76 66-44 (30-24). Topscorers Jumpers'76: Wouter Oosterbeek (12 punten), Jorik Wulterkens (8) en Jacub Juszizuk (7).

Nuenen | In Nuenen verloren de basketballers van Jumpers'76 de lastige wedstrijd tegen Achilles'71: 66-44. In het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd op een hoog tempo gespeeld en aan de kant van Jumpers werd er veel gewisseld om het hoge tempo bij te houden. Mede door een sterk spelende Wouter Oosterbeek bleef Jumpers'76 in de buurt van Achilles. Aan het eind van het kwart was het Kelvin Lammerts van Bueren die, voor het eerste jaar bij de senioren speelt, met een driepunter ervoor zorgde dat Jumpers het kwart winnend afsloot: 15-16. Ook in het tweede kwart deden beide teams niet voor elkaar onder. Toch was het de thuisploeg die elke keer met een paar punten voorstond. Aan het einde van dit kwart had Jumpers de beslissing van de scheidsrechter tot twee keer toe niet meezitten waardoor Jumpers de rust in ging met zes punten achterstand in plaats van twee punten: 30-24. Na rust was het de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trok. Waar de bal bij Achilles'71 makkelijk door het netje ging wilde het aan de kant van Jumpers'76 maar niet lukken. In dit kwart werd ook duidelijk dat Jumpers het hoge tempo niet meer kon bijbenen en begon de thuisploeg langzaam de voorsprong uit te breiden: 43-31. Het vierde kwart leek veel op het derde kwart. Jumpers'76 had het moeilijk en het tempo bleef te hoog liggen waardoor Achilles'71 de voorsprong langzaam bleef uitbreiden en uiteindelijk met 22 punten voorsprong de punten in eigen huis hield. Na twee duels en nul punten staat Jumpers'76 nu laatste in de tweede klasse A. Op zaterdag 12 oktober speelt Jumpers'76 thuis tegen BC Lieshout dat met twee punten uit drie ook moeizaam is begonnen aan het nieuwe seizoen. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 17.30 uur.