SVOC'01 trotse koploper

SVOC'01-Oxalis 12-7 (7-6). Doelpunten SVOC'01: Rian Wilms en Judith Steeghs (beiden 3x), Maartje Janssen en Sofie de Mulder (beiden 2x) Elien Nabben en Marloes Cox.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 blijven winnen in de overgangsklasse C. Op eigen sportpark De Heesakker werd tegen tegen Oxalis de vierde zege op rij geboekt: 12-7.

De thuisploeg startte op de kletsnatte zondagmiddag uitstekend en nam al in de beginfase na enkele fraai uitgespeelde kansen een comfortabele voorsprong van drie treffers. De gasten kwamen vervolgens verrassend sterk terug en bogen de achterstand om in een voordelige marge van drie doelpunten: 3-6. Puur op basis van strijdlust kwam SVOC'01 in de slotfase van de eerste helft sterk terug. Met vier treffers op rij gingen de tricolores met een kleine voorsprong rusten: 7-6.

Na de pauze maakte SVOC'01 gebruik van zijn krachten. Het achterveld werd meer gebruikt en er werd vaker en beter van afstand geschoten. Oxalis had hierop geen antwoord. Er werden volop kansen gecreƫerd en ook verzilverd. Daarnaast stond de verdediging als een huis en kon SVOC'01 regelmatig scorend uitlopen naar een verschil van vijf doelpunten: 12-7. De formatie uit Oirlo/Castenray staat nu fier aan kop in de overgangsklasse met het maximale aantal van acht punten uit vier duels. Op zondag 13 oktober krijgt SVOC'01 het nog puntloze Corridor op bezoek. Het duel op De Heesakker begint om 13.00 uur.