De Peelkorf nipt onderuit

Prinses Irene-De Peelkorf 9-8 (6-4). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (3x), Kim van Bussel (2x), Fleur van Dijck, Tina Janssen en Eline Claessens.

Nistelrode | De korfbalsters van De Peelkorf gingen in de topklasse onderuit in het uitduel met Prinses Irene. In Nistelrode werd het 9-8 voor de thuisploeg. De speelsters van beide ploegen ondervonden nogal wat hinder van het belabberde weer. Door de overvloedige regen was de bal glad en dat kwam niet ten goede aan de afwerking van de kansen. Na de openingstreffer van de thuisploeg, kwamen de gasten snel weer op gelijke hoogte. In het verloop van de eerste helft nam Prinses Irene een voorsprong en stond die tot aan de rust niet meer af: 6-4. De Peelkorf kwam sterk de kleedkamers uit en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Met drie treffers op rij werd het 6-7 voor de Ysselsteynse korfbalsters en met nog tien minuten op de klok was het 7-8. In de slotminuten scoorde Prinses Irene nog twee keer van afstand en hield de punten in eigen huis: 9-8. Met vijf punten uit vier duels staat De Peelkorf nu derde met een punt achterstand op de gedeelde koplopers Prins Irene en DDW/SDO '99. Die laatste ploeg is op zondag 13 oktober te gast op sportpark De Vlies in Ysselsteyn, aanvang 15.00 uur.