Eerste nederlaag Ysselsteyn

Ysselsteyn- Sportclub Irene: 2 – 5 (0-2). Doelpunten Ysselsteyn: Sander Spreeuwenberg, Mike Arts.

Ysselsteyn | Ysselsteyn heeft zondag in de derde klasse C thuis tegen Sportclub Irene de eerste nederlaag van het seizoen geleden, maar de ploeg speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Vooral de eerste helft liet Ysselsteyn goed voetbal zien. De beste uitgespeelde kansen waren dan ook voor de thuisploeg.

Paul Jeurissen en Mike Arts waren beiden dicht bij een doelpunt, maar de Irene-keeper hield in die fase zijn doel vooralsnog schoon en na een half uur werd het tegen de verhouding in 0-1. De manier waarop was zeer ongelukkig voor Ysselsteyn-speler Jens Houben, die de bal via zijn lichaam in het doel zag verdwijnen.

Toch bleef Ysselsteyn de betere ploeg en de 1-1 hing in de lucht, maar Irene wist met de tweede kans ook de 0-2 op het scorebord te brengen. Ysselsteyn, dat de beste helft van het seizoen had gespeeld, stond met de rust wel met 0-2 achter en dat gaf bij velen een dubbel gevoel.

Na de thee kreeg het publiek wederom twee goed spelende ploegen te zien, met een Ysselsteyn dat op jacht was naar de aansluitingstreffer. In de 52ste minuut was Kevin van Meijel daar dicht bij, maar zijn inzet scheerde langs de verkeerde kant langs de paal.

Kort hierna was het aan de andere kant wel raak en daardoor werd het in plaats van 1-2 0-3 en dat is in deze fase van de wedstrijd een wereld van verschil.

Ysselsteyn bleef echter vol vertrouwen op jacht om het resultaat wat op te krikken, maar de Tegelse ploeg bleef doeltreffend in de afwerking en na 70 minuten stond de 0-4 op het scorebord.

Met die stand was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Toen tien minuten voor tijd invaller Sander Spreeuwenberg raak kopte uit een voorzet van Mike Arts, was dit mooi voor de statistieken.

In de slotfase volgden nog twee doelpunten. Eerst was het Irene dat de 1-5 scoorde en een paar minuten voor tijd was het Mike Arts die een voorzet van Sander Spreeuwenberg afrondde en met zijn treffer de eindstand van 2-5 aantekende.

Geen punten, wel bijval voor het vertoonde spel

Ysselsteyn moest de punten aan de tegenstander laten, maar oogstte van het publiek veel bijval voor het vertoonde spel. Daar kan de ploeg van trainer-coacht Ruud Jenneskens vertrouwen uit putten voor de komende wedstrijden.

Komende zondag staat voor Ysselsteyn de uitwedstrijd tegen Helden op de rol.