Koploper Merselo op schot: 5-1

Merselo-Astrantia: 5-1 (1-0). Doelpunten Merselo: Bas Litjens, Jordy Wismans, Camiel Kroonen en Daan Hendriks (2).

Merselo | Merselo blijft de fiere koploper in de vijfde klasse F. De zwart-gele brigade won zondag in de stromende regen met ruime cijfers van Astrantia: 5-1. Halverwege het duel leidde Merselo met 1-0.

Merselo speelde een lastige eerste 45 minuten tegen de gasten uit Middelaar, een team dat in die eerste vijf minuten de thuisploeg aardig aan het werk hield, maar desondanks geen enkele doelkans kreeg.

Ook de kansen voor Merselo waren in de eerste helft op een halve hand te tellen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter toch op voorsprong door een doelpunt van Bas Litjens, die de bal uit een voorzet vanaf de achterlijn van de op links doorgebroken Daan Hendriks bij de tweede paal onder de doelman door binnen wist te tikken.

Direct na de thee ging Daan Hendriks er op links wederom vandoor. Hij passeerde op volle snelheid zijn tegenstander en wist met een bekeken boogbal hard en zuiver de doelman te passeren. Twee minuten later was het al 3-0 door een goal van Jordy Wismans, zijn eerste doelpunt in het geel en zwart. In de 53ste minuut spatte een inzet van Bas Litjens nog via de binnenkant van de paal het veld uit, waarna ook de gasten de bal op de paal schoten.

Daan Hendriks schoot in de 65ste minuut de bal nogmaals op de lat, maar vervolgens waren het de gasten die verrassend de 1-3 scoorden. De marge van drie doelpunten in het voordeel van Merselo werd drie minuten later, in de 74ste minuut, echter alweer hersteld door Daan Hendriks. Hij ontliep de buitenspel, ging alleen op doel af en schoot de bal vervolgens snoeihard en laag voorbij de doelman: 4-1.

Camiel Kroonen schoot de koploper in de 86ste minuut vervolgens naar een ruime 5-1 zege.