Felle brand in zorginstelling


venray | De brandweer is zaterdagmiddag met twee blusvoertuigen uitgerukt voor een brand in een kamer van zorginstelling Dichterbij in Venray. Vijf bewoners moesten korte tijd het gebouw verlaten.

Dat gebeurde rond 14.15 uur in de instelling aan de Wanssumseweg. Bij aankomst bleek dat de vijf bewoners die zich in de nabijheid van de kamer bevonden reeds door medewerkers van de zorginstelling in veiligheid waren gebracht. Een gealarmeerde ambulance hoefde niet in actie te komen.

Volgens de brandweer ging het om een korte, maar felle brand. De brand is inmiddels geblust en de schade aan de kamer is aanzienlijk. Er raakte niemand gewond. De brand woedde in bed, maar het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Om iets na 14.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Niet veel later, om 15.00 uur, was de brand volledig geblust. De Stichting Salvage, een overkoepelend verzekeraarsorgaan, is ingeschakeld om de zorginstelling verder te assisteren met opruim- en herstelwerkzaamheden als gevolg van de brand.