Afbeelding
Foto: Persfoto

Halloween op koopzondag

Venray | In het centrum van Venray vindt op koopzondag 27 oktober de Halloween-koopzondag plaats, een hele middag griezelen met als Halloween-centrum een groot spookhuis in het oude Albert Heijn-pand aan het Henseniusplein.

Daarnaast zijn er optredens van drie muziekgroepen en twee dansgroepen en is menige etalage versierd in Halloween-stijl. Kortom, spanning en vermaak voor de kinderen en volwassenen die nergens bang voor zijn. Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt een verkleedwedstrijd gehouden en de best en griezeligst verklede kinderen worden gespot al lopend door het centrum. Er zijn prijzen mee te winnen, evenals voor de mooiste kleurplaten.

Die kunnen worden ingeleverd bij het spookhuis aan het Henseniusplein. Er zijn tijdens deze middag optredens op drie podia, waar de dansers van Bruce Dance Factory en Dizzy Dance optreden.

De drumband van St. Oda uit Merselo, de Joekels uit Boxmeer en 'T is deger Wa uit Bakel brengen met een bloeddorstig uiterlijk alle omstanders in beweging. Ook lopen er diverse enge beesten door het dorp, kunnen de kinderen zich laten schminken of een heksenmuts van ballonnen laten maken of een eigen masker ontwerpen. Ieder uur is er een optreden van een vuurspuwer.

Tussen 12.00 en 17.00 uur is het spookhol open aan het Henseniusplein. De Sherpa's en Rowans van Scouting Venray hebben het lege pand van Albert Heijn omgetoverd tot een spookhuis met een ultieme belevenis in het centrum van Venray. Al dan niet verkleed en al of niet onder begeleiding van ouders is het een belevenis voor de kinderen. Alle activiteiten zijn gratis, aangeboden door de Venrayse winkeliers. Op de Grote Markt staat de oktoberfeesttent, waar genoten kan worden van muziek.