Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zilveren Bijtje voor Jeanne

Venray | Jeanne Maas uit Venray is onderscheiden met het Zilveren Bijtje.

Dat gebeurde tijdens de reünie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Dansen Janssen en Sporten. Wethouder Jan Loonen van Venray nam tijdens feestelijke avond de microfoon en refereerde aan het feit dat hij zijn vrouw Suzanne bij toen nog dansschool Janssen had leren kennen.

Zoals zoveel paartjes die samen de eerste pasjes samen op de dansvloer oefenden. Namens het college van Venray zette hij Jeanne Maas in het zonnetje en bedankte haar voor de bewezen diensten in de afgelopen jaren. Daarna speldde hij haar voor haar jarenlange inzet het Zilveren Bijtje op. Jeanne Maas en haar dochter Jorianne Janssen kijken terug op een geslaagde reünie.

"Het was een drukte van jewelste. Velen hadden de weg gevonden naar het danscentrum om herinneringen op te halen en nog even proberen of de pasjes er nog inzaten. Het eerste was zo gedaan maar toen de muziek starten werd er allereerst toch nog even schuchter gekeken naar de vloer van. Zal ik wel, zal ik niet. Dit duurde gelukkig maar een moment en meteen zwierde men weer vanouds over de dansvloer. Zeker als je langere tijd op dansles had gezeten dan verleer je het niet", aldus Jeanne. "Bij sommigen begon het weer zo te kriebelen dat ze zich weer hebben opgegeven voor een cursus", vult dochter Jorianne aan. De avond werd naast muziek en veel dansplezier opgevuld met een quiz en enkele demonstraties. Jorianne: "Het was een grandioze avond waar we als organisatie met trots op terug kunnen kijken."