Handhaving op Roekenbosch

BLITTERSWIJCK | Enkele eigenaren van huisjes op het park Het Roekenbosch hebben handhaving op hun dak gekregen, omdat ze hun pand verhuren aan arbeidsmigranten. Tevens zouden een paar panden permanent worden bewoond, wat ook tegen de regels is.

Door onze redactie

Op 12 februari van dit jaar besloot de gemeenteraad van Venray tot afbouw van vakantiepark Het Roekenbosch. Dat plan houdt in dat de helft van de 220 aanwezige vakantiehuisjes zo snel mogelijk wordt gesloopt, in de rest komen arbeidsmigranten en woonurgentie. Eigenaren van 24 Roekenbosch-panden willen niet aan de plannen meewerken die in 2030 moeten zijn afgerond. Die eigenaren willen hun panden tot die tijd (daarna wordt het park teruggegeven aan de natuur, red.) recreatief blijven inzetten. Dat daar niet altijd even zorgvuldig mee wordt omgegaan, meldt B en W in een brief aan de gemeenteraad. Daarin wordt ook het in gang gezette handhavingstraject gemeld.

Volgens afspraak zijn In 57 van de overgebleven huisjes 250 arbeidsmigranten ondergebracht. In 44 woningen heeft woningcorporatie Wonen Limburg, eveneens conform de afspraken, een mix van woonurgenten en jongeren ondergebracht.
Tevens meldt het college aan de gemeenteraad dat er van overlast rond het park geen sprake. Dat bleek tijdens het eerste overleg van de klankbordgroep op Het Roekenbosch op 2 september. In die groep hebben alle belanghebbende partners en instanties van Het Roekenbosch, zoals gemeente, politie en Kerngroep Blitterswijck, zitting. Het college noemt de opzet van het afbouwscenario tot zover geslaagd.