Houtworkshop onder leiding van Knoest. Foto persfoto.
Houtworkshop onder leiding van Knoest. Foto persfoto. persfoto

Vrijdag 4 oktober

19:00Expositie WADT - In de tijdelijke galerie aan het Kapelaanspad 38 in Venray wordt van vrijdag 4 oktober tot en met zaterdag 16 november een expositie gehouden onder de naam WADT.
WAD staat voor het Waddenproject van Kees Moerkerk. Er zijn werken te zien vab Moerkerk, Anton Biemans, Peter Peeters en Wim (G.) Custers. De officiële opening is op 4 oktober om 19.00 uur. Die opening wordt verricht door wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray. Het koor Ars Musica zorgt voor de muziek.

Zaterdag
5 oktober

9:00Houtworkshop onder leiding van Knoest Heide - Tijdens deze workshop ga je behalve met je persoonlijke houtwerk ook nog samen aan de slag. Alles onder de bezielende leiding van Willy van Kasteren en Angelique Zeelen van Knoest. Zij houden van hout, van puur natuur en nemen je daar tijdens deze workshop graag in mee. 15.00 inclusief koffie, thee en koek. Aanmelden via natuur@weverslo.nl

10:00SGW Ysselsteyn - Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober wordt door PSV Ysselsteyn weer het paardenportevenement SGW Ysselsteyn georganiseerd.
Spectaculaire paardensport, een uitje voor jong en oud. Gratis toegang.

14:00Bevrijdingswandeling St. Anna Venray - De afgelopen weken zijn er op de zaterdagmiddagen wandelingen geweest op het St. Annaterrein met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, 75 jaar geleden, als centrale thema. Deze bevrijdingswandelingen, een samenwerking tussen het Museum van de Psychiatrie en het Rooys Gidsen Gilde, trekken veel belangstellenden. De wandelingen starten om 14.00 en 16.00 uur vanaf de parkeerplaats op St. Anna.

20:00Brabantse Humoravond Overloon - Hebt u zin in een avond lachen, gieren, brullen, kom dan naar deze gezellige Brabantse humoravond! 6 Top buutreedners komen u een humoristische avond bezorgen. Het belooft een zeer gevarieerd programma te worden dat garant staat voor een ouderwets gezellige avond. Kaartjes te koop à €15,- bij Shop Jacobs Vierlingsbeekseweg 13, Overloon

Zondag
6 oktober

10:30Oldtimer Bromfietsrit O.V.C. De Vlotter Overloon - Al een aantal jaren een begrip in de regio, de oldtimer bromfietsritten vanuit Overloon! Van april tot en met oktober maken we op iedere eerste zondag van de maand een mooie toerrit door de omgeving. Kijk op de website voor alle informatie www.de-vlotter.nl. Hier vindt u ook de huisregels. Losse rit € 3,00, seizoendeelname € 12,00.

11:00Koren op de Molen in Merselo Merselo - De Limburgse Molendag wordt gehouden op zondag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Ook in Merselo op molen Nooit Gedacht geven de molenaars uitleg over de molen. Voor het twaalfde jaar op rij treden op deze Limburgse Molendag in de Merselose molen koren op. Molen Nooit Gedacht is gelegen aan het Grootdorp 93 in Merselo. Zie ook www.molenmerselo.nl.

9:30Singelloop in de startblokken - De zesde editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop vindt op zondag 6 oktober plaats. Tijdens de eerste editie in 2014 bestond het evenement alleen uit hardlooponderdelen. In 2015 is het programma uitgebreid met wandeltochten. Dit jaar kunnen ook mensen in een rolstoel deelnemen, aan de vijf kilometer van de Boot de Vocht wandeltochten. De overige afstanden zijn niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Aanmelden kan via de website www.venraysesingelloop.nl.

14:3075 jaar Bevrijding van Leunen Leunen - Zondag 6 oktober opent de Sint Catharinakerk in Leunen haar deuren en zal Frans Van de Pas onder begeleiding van Harmonie St. Catharina, Jos Josten, Toneelvereniging Comedia Leunen, Melody en leerlingen van Basisschool De Meent ons meenemen in "wat 75 jaar leven in vrijheid betekent?" We zullen verhalen horen en zien over gebeurtenissen tijdens WOII in en rondom Leunen, ooggetuige verslagen lezen van een paar leunse veteranen die deel hebben genomen aan vredesmissies en we staan stil bij hoe bijzonder het is dat wij al 75 jaar in vrijheid leven. Entertainment wordt verzorgd door: Joekskapel Naovenant, TenFiFtyTwo, Joekskapel Krom dur d'n bocht, Puppies Huisorkest, historische legervoertuigen, Trade Mark en een springkussen voor de kinderen. Aanvang Sint Catharinakerk: 14:30 uur Aanvang dorpsplein: 16:30 uur.

Maandag
7 oktober

19:00Bockbieravond Venray - Bockbieravond
Proeflokaal Goesting aan het Henseniusplein luidt de herfst in met een bockbieravond op maandag 7 oktober. Deze avond presenteert Goesting een groot assortiment bockbieren. De proeverij begint om 19.00 uur.

Zaterdag
12 oktober

9:30Werken in de Natuur voor families Ysselsteyn - Deze activiteit is geschikt voor iedereen die graag buiten is: volwassenen, kinderen met ouders en grootouders. Dus geschikt voor jong en oud, ook al heb je geen ervaring met landschapsonderhoud. Vooraf is er instructie hoe om te gaan met zaag en snoeischaar. Kom in actie voor de natuur in Venray en meld je aan door een mail te sturen naar mts.weijers@comveeweb.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.

Zondag
13 oktober

10:00Vier Seizoenenwandeling: herfst Castenray - IVN Geysteren-Venray neemt u in alle vier de jaargetijden mee in de natuur van de Castenrayse Vennen. Mensen die aan alle wandelingen deelnemen beleven het gebied telkens anders en zien de natuur in de loop van het jaar veranderen. Deelname is gratis.

11:30Bevrijdingsconcert St. Oda Merselo Merselo - Naar aanleiding van "75 jaar Vrijheid" viert Merselo op 13 oktober haar 75 jaar vrijheid. Fanfare en Drumband St. Oda Merselo mag tijdens de ceremonie voor de muzikale ondersteuning zorgen en zal tevens een bevrijdingsconcert ter gehoren brengen.

Een wandeling door de Castenrayse Vennen. Foto IVN.
Het is weer tijd voor de Singelloop. Foto: Singelloop.