Afbeelding
Stan Verhaag

Twijfel

Elk jaar rond deze tijd loop ik rond met gemengde gevoelens. Zou de Singelloop wat voor mij zijn? Ik ren die ronde best vaak en met veel plezier. Mooi dat ze bestaan, de singels. Al snap ik de mensen ook die vinden dat je er wel erg in het zicht loopt cq. rent.

Mooi dat hij bestaat, de Singelloop. Het is typisch zo'n vondst waarvan je je afvraagt waarom hij pas zes jaar geleden is gedaan. Het aantal deelnemers (vorig jaar 1835) bewijst dat het een schot in de roos is.

En daar zit dan ook mijn twijfel. Kun je wel een beetje dóórrennen? Of heeft onze Singelloop inmiddels last van het Venloopsyndroom? Daar schijnt het te druk te zijn voor een normaal tempo. Wel jammer, want ik zou mede aan de Singelloop meedoen in de hoop dat de entourage bijdraagt aan een mooie tijd. De prestatie vergroot het plezier, is dan het idee.

Dit zijn allemaal bespiegelingen vanaf de zijlijn. Waarom trek ik de stoute hardloopschoenen niet aan? Waarom doe ik zondag niet gewoon mee? De komende jaren heb ik nog een excuus om me achter te verschuilen: op zondag ben ik scheidsrechter. En dat vind ik het leukste wat er is. Dus mik ik op de Merseloop, na het voetbalseizoen.

Maar het zal toch weer knagen zondag.