Straatmeubilair plein heikel punt

VENRAY | Straatmeubilair onderdeel laten zijn van het nieuw in te richten Gouden Leeuwplein in Venray is een heikel punt. Dat werd duidelijk tijdens het eerste Sprekersplein, waar architect Theo Reesink uitleg gaf over de vorderingen van de plannen. Eind dit jaar krijgt de gemeenteraad het definitieve plan met het bijbehorende kostenplaatje onder ogen.

Over de inrichting zijn enkele bewonersbijeenkomsten geweest. Daaruit zijn enkele ontwerpen voortgevloeid. Die ontwerpen worden samengesmeed tot één plan. Duidelijk is al dat veel bomen en ander groen en een nieuw lichtplan het plein een gezelligere, sfeervollere uitstraling moeten gaan geven. Bezoekers aan Venray die vanuit de parkeergarage het plein oplopen, moeten eenvoudiger het Gouden Leeuwpad, dat toegang geeft tot het centrum, kunnen vinden.

Of voor bankjes en ander straatmeubilair plaats moet worden ingeruimd, daarover bestaan twijfels. Dat heeft alles te maken met de angst die bij bewoners leeft dat drugsdealers er dankbaar gebruik van gaan maken. "Maar een plein zonder bankjes is ook zoiets", aldus Reesink dinsdagavond. Pas nadat de raad erover heeft beslist krijgen de inwoners de definitieve schets te zien.