Gielens: 'Dit kan
echt niet meer'

VENRAY | 'Dit kan echt niet meer', twitterde ProVenray-fractieleider Joep Gielens vorige week. Daarmee bedoelde hij de houding van NLW Groep-bestuursvoorzitter (tevens wethouder) Anne Thielen aangaande de situatie bij het werkbedrijf voor sociaal-maatschappelijke werkgelegenheid in de regio Noord-Limburg West, zo leert navraag bij het raadslid. "De houding van Thielen komt erop neer van 'Ik weet van niks en wil het niet weten'. Het NLW-bestuur doet gewoon niets."

Door Henk Baltussen

Waar schort het naar jouw mening aan?

Gielens: "Het disfunctioneren van NLW-directeur Peter Fleuren heeft de Ondernemingsraad vanaf juni 2018 al meerdere keren bij het bestuur aangekaart. Al die tijd deed het bestuur niets. Het bestuur onder voorzitterschap van wethouder Thielen kwam pas in actie nadat ik in januari 2018 kritische vragen stelde over hun opstelling. Mijn vragen werden nauwelijks beantwoord, maar men stelde twee procesbegeleiders aan om te bemiddelen in het conflict tussen OR en directeur. Naar nu blijkt kwamen de door het bestuur aangestelde procesbegeleiders met vernietigende conclusies over het functioneren van de directeur."

'Dit heeft het bestuur onder het tapijt willen vegen'

"Dit heeft het bestuur onder het tapijt willen vegen. Sterker nog: men geeft de directeur een royaal afscheid met een afscheidsreceptie en personeelsfeest waarvoor het complete ABC restaurant Sevenum wordt afgehuurd, terwijl er afgelopen jaar nauwelijks geld was voor een chocoladeletter van de Sint voor het personeel. Dan lijkt het erop dat persoonlijke en politieke belangen nu even voor die van de kwetsbare mensen binnen de sociale werkvoorziening gaan."

Lees verder op pagina 9