Flinke dreun voor handballers

Manual-Someren 22-30 (13-15). Doelpunten Manual: Jochem Duisters (5x), Joep van de Heuvel (3x), Martijn Schütte (3x), Nick Hawinkels (3x), Tom Hawinkels (3x), Jan Vorstenbos (2x), Joep Weijs (2x) en Paul Stroy.

Venray | De handballers van Manual speelden zaterdag nu eerste wedstrijd in de eerste klasse. De promovendus nam het in sporthal De Wetteling op tegen Someren. Manual moest na een hevig gevecht het hoofd buigen voor de Brabantse bezoekers: 22-30.

Someren schoot uit de startblokken in Venray en de thuisploeg had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de bezoekers. Na korte tijd keek Manual tegen een 1-7 achterstand aan, maar de ploeg herpakte zich knap. Met enkele snelle tegenaanvallen liet Manual zien wat de ploeg in huis heeft. Manual kwam terug tot 7-9. Tegen het einde van de eerste helft wist Venray de schade te beperken. Joep van de Heuvel wist met enkele fraaie acties vanuit de hoek zelfs meermaals te scoren. Desondanks ging de ploeg met een 13-15 achterstand rusten.

Na rust ging Manual op zoek naar doelpunten, maar de tweede helft verliep minder voorspoedig dan de eerste. Someren was diverse keren trefzeker met enkele snelle uitbraken. Uiteindelijk werd het 22-30 in het voordeel van de bezoekers.

Komende zondag speelt Manual tegen Wittenhorst in Horst. Het duel begint om 12.50 uur in sporthal De Berkel.