Excursie naar zuivering riool


Venlo | Op maandag 14 oktober organiseert IVN Geijsteren-Venray een excursie naar de rioolwaterzuiveirngsinstallatie, Ubroekweg 38 in Venlo.

Het vertrek is om 9.15 vanaf parkeerplaats bij de sporthal aan de Zuidsingel in Venray. De excursie is voor belangstellenden en wordt ook aangeboden aan leden van het jeugd-IVN. Maximaal 25 deelnemers en deelname is gratis.

Aanmelden is (verplicht) via secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl. Deelnemers mogen geen schoenen met hakken dragen. De excursie duurt maximaal twee uur en valt uiteen in twee delen. Allereerst wordt in het bedrijfsgebouw een presentatie gegeven.

Daarna gaan de deelnemers naar buiten voor een rondleiding over het terrein. Ze kunnen daar de werkzaamheden in de praktijk bekijken. Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te douchen, het toilet door te spoelen, de afwas te doen, enz. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat afvalwater van Limburgse huishoudens en bedrijven verdwijnt in het riool en wordt getransporteerd naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg om gezuiverd te worden. Het gezuiverde afvalwater wordt geloosd op oppervlaktewater.