Manual begint aan seizoen met zege

Manual-BFC 26-18 (9-8). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (12x), Loes van Dijk (3x), Guusje Wessel (3x), Karlijn van Els (3x), Jantine Rongen (3x), Stephanie Buijssen (2x).

Venray | De handbalsters van Manual hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. BFC, uit Beek, werd na een 9-8 ruststand met 26-18 verslagen.

Manual speelt dit seizoen tegen veel nieuwe tegenstanders, dus het is iedere wedstrijd even aftasten. De beginfase ging gelijk op. Manual wist daarna uit te lopen naar een 7-3 voorsprong, maar BFC kwam goed terug waardoor de thuisploeg met maar één doelpunt verschil de rust inging. In de eerste tien minuten van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Dat gebeurde tot een 14-14 stand, waarna Manual vijfmaal op rij scoorde en uitliep naar een 19-14 voorsprong. De handbalsters liepen vervolgens uit naar 26-18.