Op het Schouwburgplein wordt op vrijdag 13 december weer een ijsbaan geopend.
Op het Schouwburgplein wordt op vrijdag 13 december weer een ijsbaan geopend. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuwe Winterpret

Venray | Op het Schouwburgplein in hartje Venray kunnen schaatsliefhebbers van vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 weer terecht op een ijsbaan. Dat heeft het bestuur van de Stichting Winterpret Venray deze week bekendgemaakt. In samenwerking met ondernemersvereniging Venray Centraal wordt in het weekend van vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 op het Henseniusplein tevens weer een kerstmarkt op touw gezet.

Door Ron Koenen

De stichting is al maanden bezig met de organisatie van een nieuwe Winterpret Venray-editie 2019-2020, meldt secretaris Bernie van Lierop.

"We zijn momenteel druk met de financiële dekking van het evenement. Het beoogde bedrag aan sponsor- en subsidiegelden hebben we nog niet helemaal binnen, maar we zijn positief en verwachten de financiering de komende weken rond te krijgen."

'Druk met financiële dekking van evenement'

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray bestaat naast Van Lierop uit Wim Peeters, Gerard van Dijck, Harrie Linssen en Piet Swinkels.

Zij zijn niet alleen bezig met het verwerven van de benodigde financiën, maar tevens met het in elkaar timmeren van het programma. "De komende tijd wordt dat verder gefinetuned. Wij gaan uit van een mooie openingsact, het succes van het peuterschaatsen krijgt een vervolg en er komt ook zeker weer een curlingcompetitie."

Duidelijk is nu wel al dat het curlen een andere opzet krijgt. Met meer onderlinge strijd. "Ondernemers, personeelsverenigingen, vriendengroepen, families en anderen gaan in een volwaardige competitie tegen elkaar curlen. Op één avond is het de bedoeling dat er minimaal drie wedstrijden per team worden gespeeld. Vervolgens vindt de finale plaats, waarin alle dagwinnaars bij elkaar komen om te strijden voor de winst en de felbegeerde Venrayse curlingtrofee."

'Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond'

Ook wordt er weer ruim baan gemaakt voor het schoolschaatsen.

"Dat doen we opnieuw samen met de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, die in 2018 het project IJstijd heeft opgezet. Met dit project worden kinderen enthousiast gemaakt voor schaatsen onder het motto 'Schaatsen is leuk, leerzaam en gezond'. Vorig jaar is in hiervoor in Venray de basis gelegd, maar ook voor de komende editie heeft de KNSB besloten de Venrayse ijsbaan op te nemen binnen dit project."

Tevens bouwt de Stichting Kerststal Venray op de Grote Markt opnieuw de traditionele kerststal op.

"Daardoor kunnen bezoekers in het hele winkelcentrum opnieuw genieten van een geweldige kerstsfeer", besluit Van Lierop. "Binnenkort komen we met meer nieuws over Winterpret naar buiten."

Voor meer informatie mail info@winterpretvenray.nl.