Oranje Wit verliest nipt van De Horst

Oranje Wit-De Horst 8-10. Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (3), Dionne Drabbels (2), Mandy Litjens (2), Jessica Klaassens (1).

Leunen | De korfbalsters van hoofdklasser Oranje Wit hebben in Leunen verloren van Groesbeek: 8-10. Vorig seizoen won het team uit Leunen nog tweemaal van de Gelderlanders.

Beide ploegen begonnen fel aan het duel. Oranje Wit creƫerde veel kansen en na een kwartier spelen stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment kwamen de gasten beter in het spel en maakte Groesbeek de kansen af. Ze kwamen terug tot 4-4, waarna de rust zelfs met een 4-6 stand werd bereikt. Dat had zijn weerslag op Oranje Wit, want de ploeg kwam ook na de rust niet echt lekker in het spel. Groesbeek bleef wel doorgaan met scoren en liep uit naar een 5-9 voorsprong. Oranje Wit bracht de achterstand terug tot twee doelpunten verschil, maar ging uiteindelijk met 8-10 onderuit.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd in en tegen Heumen op het programma.