Jeugdinterlands


Venray | KNVB-coach Mischa Visser heeft 32 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Onder 17 voor het EK-kwalificatietoernooi begin oktober. Onder 17 speelt tegen Kosovo, Wales en Slovenië. De twee speelplaatsen zijn Venray en Uden.

Onder 17 opent de reeks van drie wedstrijden op woensdag 9 oktober in Venray. Op sportpark De Wieën is om 19.00 uur Kosovo de eerste tegenstander. Op zaterdag 12 oktober is op sportpark Parkzicht in Uden om 16.00 uur Wales de volgende opponent. Het drieluik wordt op dinsdag 15 oktober afgesloten op sportpark De Wieën in Venray. Om 19.00 uur is Slovenië het laatste land dat de strijd aanbindt met Oranje. De voorbereiding op de EK-kwalificatieduels start maandag 7 oktober in Mierlo.

Estland is van 21 mei tot en met 6 juni 2020 gastheer van het EK voor spelers onder 17 jaar. Aan het toernooi doen zestien landen mee, waarbij Estland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Tijdens de eerste kwalificatieronde komen 52 landen uit, verdeeld over dertien groepen. De groepswinnaars, alle nummers twee en de vier nummers drie met de beste resultaten tegen de nummers 1 en 2 in hun groep, kwalificeren zich voor de eliteronde.

De loting voor de eliteronde vindt op 3 december plaats in Nyon, de wedstrijden worden gespeeld rond maart 2020.