Rommelmarkt en veiling

Blitterswijck | Carnavalsvereniging de Ruuk uit Blitterswijck houdt op zondag 20 oktober een rommelmarkt en veiling in gemeenschapshuis de Zaal aan het Plein in Blitterswijck.

Vanaf 13.00 uur gaan de deuren van de zaal open voor de rommelmarkt. Mensen hebben tot 16.00 uur de tijd om spullen te komen kopen. Op zaterdag 19 oktober bezoekt de carnavalsvereniging de inwoners van Blitterswijck om de laatste goederen op te halen. Rond 14.30 uur is er een veiling van een aantal interessante goederen en diensten.

Profwielrenner Wout Poels heeft een officieel wielershirt ter beschikking gesteld dat geveild gaat worden. Daarnaast kan er geboden worden op een rit in een rollsroyce auto, op vier uur tuinonderhoud, een workshop pizza of pasta maken voor vier personen en een fles Italiaanse wijn of bier en op een avond Aziatisch koken en eten voor vier personen.

De opbrengst van de rommelmarkt en veiling komt ten goede aan nieuwe kostuums en steken voor de Ruuk. Op de 11e van de 11e worden de nieuwe kostuums aan het publiek gepresenteerd. Niet alleen de Raad van 11 krijgt nieuwe kostuums. Ook het bestuur, de prins, vorst en nar worden voorzien van nieuwe kostuums. De prins en vorst krijgen nieuwe mantels en de steken van de raad van 11 zijn vernieuwd. Ook de steken van de jeugdraad zijn vervangen, zodat ook zij er weer netjes op staan komend seizoen.