Bockbieravond bij Goesting


venray | Proeflokaal Goesting luidt de herfst in met een bockbieravond op maandag 7 oktober.

Deze avond heeft Goesting het grootste assortiment bockbieren van de regio. "Of misschien wel het grootste assortiment van heel Nederland", aldus Gijs Schapendonk.

Met achttien, voornamelijk Nederlandse, bockbieren van het vat zijn er proeverijen. Dit is dé kans om de verschillen tussen de bieren te proeven. Goesting bewaart ieder jaar een aantal vaten brand dubbelbock. Deze dubbelvergiste, en daardoor iets zwaardere herfstbock, leent zich hier uitstekend voor. "Door de jaren heen krijgt het bier een wat zachtere, ronde smaak met tonen van karamel en rozijn, een verademing om te proeven", weet Schapendonk.

Als extra traktatie heeft het proeflokaal aan het Henseniusplein in Venray een aantal flessen premierbock van 2018 bewaard. Deze herfstbock heeft bij het brouwproces wat bourbon meegekregen. "Dit maakt hem nog meer verwarmend voor de gure dagen. Het wordt een avond puur genieten van bijzondere bieren." De proeverij start om 19.00 uur. "Na deze avond worden de restjes in de komende week opgeschonken met vier kranen tegelijk", besluit Schapendonk.