Wijkplatform viert 25ste verjaardag

Venray | Wijkplatform Brukske bestaat 25 jaar en dat wordt op zaterdag 5 oktober grootst gevierd in de Venrayse wijk. Tijdens de middaguren zijn er tal van activiteiten voor de jeugd en 's avonds is het vanaf 20.00 uur feest voor volwassenen. Het jubileum wordt gevierd in Wijkcentrum Brukske.

Petra van Duijnhoven is vanaf de eerste minuut betrokken bij het wijkplatform in haar geliefde Brukske. Als voorzitter kan ze zich de oprichting nog goed herinneren. "We hebben de statuten getekend op 11 november 1994 om 11.11 uur. We moesten er toch een speciaal moment van maken", zegt Van Duijnhoven enthousiast. Vanaf 1990 woon Van Duijnhoven met veel plezier in de wijk. Toen ze in wijkblad De Info las dat er mensen gezocht werden om onder meer activiteiten te organiseren, twijfelde ze geen moment. "Marlies de Loo, toenmalig wethouder, heeft ons destijds geholpen om wat op poten te zetten. Voordat de stichting uiteindelijk werd opgericht, organiseerden we al activiteiten. Maar als stichting kunnen we aanspraak maken op subsidies. Tegenwoordig hangen we als een soort paraplu boven andere verenigingen en stichtingen in Brukske en kunnen we waar nodig ondersteuning bieden. Die steun verlenen we in allerlei soorten vormen en maten."

Het wijkplatform werd 25 jaar geleden daarnaast opgericht om meer saamhorigheid in de wijk de creëren. Dat is volgens Van Duijnhoven goed gelukt. "Brukske is natuurlijk een volkswijk met inwoners uit verschillende landen en culturen. Daar hebben veel inwoners van Venray aan moeten wennen. De wijk heeft dan ook niet altijd een goede naam gehad. Op zomerse dagen komt het weleens voor dat er mensen op straat gezellig wat drinken met elkaar. Dat hoort bij onze wijk. Daar zit niet iedereen op te wachten en dat begrijp ik ook goed. Ik woon in ieder geval met veel plezier in onze wijk."

'Imago van de wijk Brukske is laatste jaren sterk verbeterd'

De wijk timmert de laatste jaren ook flink aan de weg. Daar hebben de komst van het nieuwe multifunctionele centrum en de bouw van het nieuwe winkelcentrum met supermarkten als Jubmo en Lidl flink aan bijgedragen. "De laatste ontwikkelingen hebben zeker bijgedragen aan imagoverbetering van de wijk. Er wordt zo ontzettend veel georganiseerd in onze wijk en dat wordt steeds meer gewaardeerd." De lijst met activiteiten in Brukske is lang. Onder meer tijdens Halloween, Sint-Maarten en Koningsdag worden er activiteiten georganiseerd. "We hebben losse activiteiten, maar ook activiteiten die langer duren. Hierbij kun je denken aan speelcoach Henk. Veel vrijwilligers zijn wekelijks met activiteiten in de wijk bezig. Dat is ontzettend mooi om te zien. We zitten in het wijkplatform met zes mensen, maar tijdens de vergaderingen zitten er meestal meer belangstellenden. Men is geïnteresseerd in onze wijk. Dat is toch geweldig."

Tijdens de feestdag wordt er voor de jeugd onder meer een braderie georganiseerd en tijdens de feestavond mogen de voetjes van de vloer met livemuziek van covergroep Old Friends. Het feest begint om 20.00 uur en om 19.30 uur is de zaal geopend.