SV United geeft voorsprong weg

SVEB-SV United 1-1 (0-1). Doelpunt SV United: Michal Kolodziejski.

Broekhuizenvorst | Promovendus SV United heeft afgelopen zondagmiddag in de vierde klasse op bezoek bij SVEB met 1-1 gelijkgespeeld. De gasten kwamen voor, maar zagen de thuisploeg uiteindelijk alsnog langszij komen.

In de eerste helft was United de betere ploeg en kreeg het enkele mogelijkheden om de score te openen, maar die waren niet aan de fusieclub besteed. Na rust viel de gewenste treffer wel. Michal Kolodziejski zette de ploeg op aangeven van Bram Lookman op voorsprong: 0-1. SVEB ging daarop opportunistischer spelen en bracht een extra aanvaller binnen de ploeg. Uiteindelijk was het invaller Dean Crompvoets die voor de gelijkmaker tekende: 1-1. Trainer Fenne Smits: "Ik vond dat we het niet goed hebben gedaan. We misten veel kansen en hadden eigenlijk gewoon moeten winnen." Toch kan de oefenmeester met vier punten uit de eerste twee duels terugkijken op een geslaagde start. Het team voetbalt prima mee in de vierde klasse. "Het tempo ligt hoger en er wordt meer gevoetbald. Dat zijn facetten waarvan ik wel had verwacht dat wij daarin mee zouden kunnen. Ons doel blijft om erin te blijven."