Afbeelding
Foto: Persfoto

Restaurantprijs voor De Boogaard

Geijsteren | Hoeve De Boogaard in Geijsteren is de winnaar van de Keltum restaurantprijs. Dat werd tjdens de openingsceremonie van Gastvrij Rotterdam namens Euro-toques Nederland bekendgemaakt. Iedereen jaar wordt er door een aantal specialisten bij de leden van Euro-toques Nederland gekeken. Er wordt onder meer gelet op de uitstraling en of het restaurant werkt in de geest van de tien geboden van Euro-toques. Restaurants die zijn aangesloten bij Euro-toques werken onder meer met duurzame-, eerlijke- en streekproducten.

Bij de beoordeling bleek dat Anita en Jan Cremers en hun team van Hoeve De Boogaard uitblinken in het uitdragen van de Euro-Toqueswaarden, zowel op culinair gebied als op het gebied van de externe communicatie, wat voor de jury doorslaggevend was om hen tot winnaar uit te roepen.

Er werd beoordeeld op de kwaliteit, maar ook lokaal en duurzaamheid van de keuken, het gebruik van Euro-toques (ET)-schilden bij de voor- en achterdeur, de aanwezigheid van ET- restaurantgidsjes bij de entree, de plaatsing van het ET-logo duidelijk zichtbaar op de website en op de menukaart, de koksbuis met ET-logo en de kennis met betrekking tot het uitdragen van het ET-gedachtegoed door het personeel naar derden toe.

Maar ook het sociaal omgaan met medewerkers, het zakendoen met ET-partners en het actief lid voor de vereniging zijn, telden zwaar mee in de beoordeling. Dit jaar werd er ook nog meer gewicht gegeven aan oog hebben voor het milieu door bijvoorbeeld minder energieverbruik en natuurlijk het werken met regionale producten en partners. Kortom, De Boogaard is volgens de jury een modern en duurzaam bedrijf dat alle waarden, die zo hoog in het vaandel staan van Euro-toques, met liefde omarmt en uitdraagt.

Er werd onder meer beoordeeld op kwaliteit en duurzaamheid

De prijs bestaat uit een wisseltrofee, beschikbaar gesteld door Van Kempen & Begeer, een negentigdelige bestekcassette beschikbaar gesteld door Van Kempen & Begeer/ Keltum, een bij Hanos te besteden (geld)tegoed van 750 euro, een uitgebreide perscampagne om lokale en landelijke publiciteit te verkrijgen, een bedrag van 750 euro ter besteding aan kalfsvlees van de VanDrie Groep, en een mediapakket ter waarde van 750 euro van The Fork.

Hoeve De Boogaard, Wanssumsweg 1, 5862 AA Geijsteren, telefoon 0478 539 070. e-mail restaurant@hoevedeboogaard.nl, website www.hoevedeboogaard.nl.