Afbeelding
Foto: eigen foto

Nieuwbouwplan in Ysselsteyn

Sint Oda Hofje

Ysselsteyn | In Ysselsteyn is een nieuwbouwplan in de maak, gericht op jongere ouderen en senioren: het Sint Oda Hofje aan de Timmermannsweg 13. "De bedoeling is om de bestaande boerderij op te delen in circa zeven woningen met daarbij nog circa acht seniorenwoningen met alle voorzieningen op de begane grond", meldt initiatiefnemer Martijn Claessens. "Dit plan is een mooie aanvulling op het huidige woningaanbod én de woonwensen in Ysselsteyn."

Begin dit jaar woonde wethouder Martijn van der Putten een woonavond bij in zaal Roelanzia in Ysselsteyn, waarop hij aangaf dat het gebrek aan bouwlocaties een bedreiging is voor het dorp. Deze woonavond, georganiseerd door de werkgroep Wonen, was voor Martijn en Kris Claessens aanleiding om in actie te komen. "De woonavond is ontstaan uit een enquête naar de woningbehoefte in het dorp Ysselsteyn. Hierin kwam naar boven dat de behoefte aan woningen onder ouderen en starters groot is", weet Martijn Claessens, eigenaar van Peter Claessens Interieur en Bouwprojecten in Ysselsteyn. Claessens is naast zijn werk ook behoorlijk actief binnen het Ysselsteynse verenigingsleven. Vanuit zijn klantenkring, maar ook vanuit zijn netwerk en het verenigingsleven, krijgt hij steeds vaker de vraag te horen: 'Mocht jij een kleinere woning of een appartementje voor ons weten, dan horen wij dat graag'. "Ook zijn veel Ysselsteynse ouderen noodgedwongen in Horst, Sevenum, Deurne of elders gaan wonen omdat in Ysselsteyn geen of onvoldoende geschikte woonruimte aanwezig was. Deze ouderen geven aan heel graag terug te willen keren in hun eigen vertrouwde omgeving. Al deze vragen en verzoeken waren voor ons aanleiding na te gaan of het mogelijk is om voor deze groepen een plan voor huisvesting in Ysselsteyn mogelijk te maken."

Het eerste plan is dus gericht op de jonge ouderen en senioren in Ysselsteyn. "In het opzetten van dit nieuwbouwplan is goed samengewerkt met de gemeente Venray. Vervolgens is het principeverzoek als positief teruggekoppeld vanuit de gemeente. Wethouder Martijn van der Putten en de commissie wonen zijn er ook positief over."

Naar verwachting komt het ontwerpbestemmingsplan in november ter inzage te liggen. De komende weken zal verdere informatie verstrekt worden via de website www.odahofje.nl Geïnteresseerde kunnen zich tevens melden via deze website.