SSS'18 opnieuw ruim onderuit

Veritas-SSS'18 4-1 (2-1). Doelpunt SSS'18: Bas Joosten.

Neeritter | SSS'18 kent vooralsnog een lastige start in de eerste klasse. In het openingsweekend ging de ploeg ruim onderuit tegen Sportclub Susteren; afgelopen weekend was Veritas een maat te groot: 4-1.

Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij. In de eerste tien minuten werden een aantal grote kansen gecreƫerd, waarbij SSS'18-goalie Thomas Massop handelend op moest treden. Na een kwartier deed SSS voor het eerst van zich spreken. Een schot van Ser van Es werd van richting veranderd en ging naast. Ondanks het overwicht van Veritas, kwamen de gasten uit Overloon toch op voorsprong. Bas Joosten wist een lange bal van Thomas Botden op waarde te schatten en maakte met een mooie lob de 0-1. Die vreugde was maar van korte duur, want enkele minuten later zorgde Koen Stoop namens Veritas voor de gelijkmaker. Nog voor rust was het opnieuw Stoop die, dit keer uit een vrije trap, scoorde: 2-1.

Ook na rust was het spelbeeld onveranderd. De scheidsrechter gaf de thuisploeg zo'n tien minuten na rust een penalty na een handsbal. SSS probeerde het tij nog te keren, maar dat lukte niet. Veritas wist ruim twintig minuten voor tijd de 4-1 te scoren. De Overloners verloren Willem Kuenen vervolgens ook nog, die rood kreeg. Daarnaast moest Koen Voesten voortijdig geblesseerd de kant verlaten, waardoor SSS een tijdje met negen man speelde. Het bleef desondanks 4-1.