Wet van Murphy voor Volharding

Emplina-Volharding 1-0 (0-0).

Den Bosch | Volharding heeft een in alle opzichten ongelukkige middag beleefd op bezoek bij Emplina. De gasten verloren door een late tegentreffer nipt: 1-0.

Nee, het zat Volharding allesbehalve mee afgelopen zondagmiddag. De ploeg kreeg meerdere kansen op een treffer, maar wist die goal niet te maken. Dat lag deels aan de spelers van Volharding zelf, maar ook aan andere factoren. Zo weigerde arbiter Van Hoof na een uur spelen de gasten een penalty te geven, waar de bal volgens alles en iedereen aan Volharding-zijde zeker op de stip had gekund. Tim Brouwer had zijn vizier regelmatig niet op scherp staan, maar leek na ruim zeventig minuten voor de openingstreffer te zorgen. Zijn inzet werd al dan niet voor de doellijn weggehaald door een Emplina-verdediger. In de eerste helft kregen Melvin de Klijn en Nino Janssen ook diverse kansen, maar zij scoorden niet. Een klein kwartier voor tijd ging de verder prima keepende Roel van Rens in de fout. Hij kreeg een inzet niet onder controle, waarna invaller Niels Nijbroek voor de 1-0 zorgde. Na die openingstreffer waren Brouwer en invaller Vincent Buijssen nog dicht bij de gelijkmaker, maar tekenend voor de middag werd de gelijkmaker niet meer geproduceerd.