Afbeelding
Foto: eigen foto

Schildersbedrijf Romeo Hendriks op weg naar jubileum

Vakmanschap, vertrouwen en oog voor detail

Vierlingsbeek | "Vakwerk sinds 1930. Wij zijn schilders in hart en nieren." Hij zegt het met een lach, maar ook met trots. Romeo Hendriks, die als derde schildergeneratie Hendriks op 1 januari 2020 zijn twintigjarig bedrijfsjubileum viert, kreeg de liefde voor het vak met de paplepel ingegeven. "Vakmanschap, vertrouwen en oog voor detail zijn de drie pijlers van ons bedrijf."

Romeo Hendriks viert met ingang van het nieuwe jaar zijn eigen twintigjarige bedrijfsjubileum. Maar eigenlijk bestaat het schildersbedrijf onder de naam Hendriks al veel langer. Het vindt zijn oorsprong in Venray, waar Frans Hendriks in 1930 samen met zijn vrouw Driena startte als huis- en decoratieschilder. "Zij hadden de schilderswinkel aan huis. Daar werd niet alleen verf verkocht, maar konden klanten bijvoorbeeld ook terecht voor glas, behang, poetsmiddelen, dierenvoeders en hengelsportartikelen. In de jaren '60 kwamen hun zonen in het bedrijf en werd het bedrijf omgedoopt tot F.W. Hendriks & Zonen."

Na het overlijden van Frans in 1981 stopte schildersbedrijf F.W. Hendriks & Zonen met het verrichten van schilderwerkzaamheden. Daarna richtte zijn zoon Mart Hendriks Glashandel Noord-Limburg op, waar hij in 1993 door ziekte mee moest stopen.

"In 2000 heb ik Schildersbedrijf Hendriks weer opgestart onder de naam Schildersbedrijf Romeo Hendriks. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, dat ik samen met mijn vrouw Lia run. In 2007 zijn we verhuisd naar Vierlingsbeek, van waaruit we onze werkzaamheden uitvoeren. Ook zijn we in 2010 gestart met de verkoop van schildersmaterialen tegen zeer scherpe prijzen, op bestelling thuis geleverd of bij ons af te halen. Die materialen zijn heel eenvoudig ook te bestellen via onze webshop."

Sinds 2011 is Schildersbedrijf Romeo Hendriks tevens officieel het hoogst gecertificeerd in houtrotherstel van Nelf Zusex en Repair-care. "Sinds 2018 maakt ook onze dochter Romy als schilder en interieurbouwster deel uit van ons drie 'man' tellende team en richten we onze werkzaamheden nog meer op totaalafwerking en totaalonderhoud.. Denk hierbij aan timmerwerk, vloeren, keukenrenovatie en vele andere afwerkingen in en om woningen en/of bedrijfspanden. Maar ook voor een vakkundig kleur- of technische advies voor binnen- en buitenzijde van het gehele onroerend goed kunnen particulieren en bedrijven bij het schildersbedrijf terecht."

Hendriks begon direct na de oprichting twintig jaar geleden meteen met een vast onderhoudsplan voor huizen en bedrijfspanden. "Dat houdt in dat elke twee jaar het schilderwerk wordt gecontroleerd en eventueel in overleg wordt bijgewerkt. Hierdoor kan een grote schilderbeurt langer worden uitgesteld en zijn geen ingrijpende werkzaamheden nodig. Dit is op lange termijn zeer kostenbesparend en er zitten geen verplichtingen of contracten aan. Ja, wij denken graag met de klant mee en kunnen snel, flexibel en vakkundig op hun vragen reageren. Dat is onze kracht."

Voor meer informatie kijk op de website: www.romeohendriks.nl.

Romeo Hendriks
Afbeelding