Penn Color Venray breidt flink uit

VENRAY | Penn Color op bedrijventerrein Smakterheide in Venray vergroot het vloeroppervlak met bijna 50 procent, van 10.000 naar 14.700 vierkante meter. Van de uitbreiding van 4.700 vierkante meter is 1.200 kantoorruimte. Het huidige personeelsbestand van 47 gaat naar richting de zestig. Penn Color heeft voornamelijk vacatures voor chemici, die in de eigen laboratoria aan de slag gaan en productiemedewerkers.

Door onze redactie


De kosten voor de uitbreiding van Penn Color bedragen 12 miljoen dollar, wat neerkomt op bijna 10 miljoen euro. Het betekent voor Venray een flinke economische impuls, meent Cees Roeleveld, directeur van de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse bedrijf. "De uitbreiding zorgt niet alleen voor meer werkgelegenheid, maar ook voor een grotere aanloop van binnen- en buitenlandse gasten die een aantal dagen in de regio zullen verblijven." Penn Color is een specialist in het kleuren van pvc, dat in essentie wit is. Daarvoor zijn specialistische technieken nodig die Penn Color breed beheerst. In de eigen laboratoria worden de technieken verder ontwikkeld, vaak in samenspraak met opdrachtgevers. In 1992 startte Roeleveld met twee collega's het bedrijf in Boxmeer. Omdat in Boxmeer niet kon worden uitgebreid, werd in 1999 naar Venray uitgeweken. "Daar wilden ze ons graag hebben", zegt Roeleveld. "Toenmalig burgemeester Jos Waals is zelfs speciaal naar Amerika gevlogen om de grondverkoop met Penn Color te regelen."

De officiƫle opening is zaterdag 12 oktober met presentaties, een onthulling, rondleidingen en 's avonds is er een evenement voor medewerkers en hun gezinnen.