Afbeelding
Foto: eigen foto

Sjors Poels (33) uit Meerlo

Basketballer
op hoog niveau

Meerlo | Basketballer Sjors Poels uit Meerlo heeft onlangs een contract getekend bij basketbalvereniging Batouwe Basketball in Bemmel, waar hij speelt in het het promotieteam Dreamfields Dolphins.

Poels is een sportman op hoog niveau. Letterlijk en figuurlijk. Want zijn lengte is 2.11 meter en hij speelde de afgelopen jaren in de Nederlands eredivisie en sterke competities in Belgiƫ. Tegelijk studeerde hij ook nog met succes voor fysiotherapeut en WMO-consulent. Hij heeft in de regio Cuijk een baan gevonden en zocht in de regio Nijmegen weer een nieuwe club. Die heeft hij gevonden bij de Dreamfields Dolphins in Bemmel. "De eerste twee wedstrijden van de competitie hebben we al gewonnen", laat hij met enige trots weten. Sjors Poels is een sportman in hart en nieren. Net als zijn verre neef, de topwielrenner Wout Poels. Ze hebben beiden de zelfde overgrootvader: Reinier Poels.

Sjors is van kinds af aan een grote jongen. Al in groep 1 van de basisschool was hij een kop groter dan zijn medescholieren.

Toen hij naar de middelbare school ging, mocht hij van zijn ouders naar de basketbalvereniging Jumpers 76 in Venray. Op zijn zeventiende vertrok hij naar de Nijmeegse club Eifel Towers. En daar kwam hij al vrij snel bij de selectie. Daarna verhuisde hij naar Groningen, waar trainer Ton Boot zijn mannen keihard liet trainen. "Ik heb daar niet veel speelminuten gekregen, maar wel veel geleerd. Ik train hard. Uitgeput na de training in de kleedkamer zitten is een van mijn geluksmomenten", zegt Sjors Poels. De Meerlose sportman ontwikkelde zich tot een gewaardeerde eredivisiespeler bij diverse clubs. De laatste jaren speelde Poels in Belgiƫ , onder andere in Antwerpen en Geel. "Ik maakte deel uit van de organisatie. Dat was geweldig. Ik speelde in Geel erg veel en kreeg veel waardering van collega's en publiek. Het was een familiegevoel. Maar de 120 kilometer heen en terug (Geel-Meerlo) na elke wedstrijd en training ging me opbreken", vertelt Sjors Poels. Vanuit Bemmel werd hij benaderd of hij naar Dreamfields Dolphins wilde komen. Na enkele gesprekken werd deze zomer het contract ondertekend. Het eerste mannenteam van Batouwe Basketball komt uit in de promotiedivisie onder de naam Dreamfields Dolphins. Het team draait in de top van de competitie. De selectie bestaat uit getalenteerde jongens uit de regio Bemmel, met sinds kort in hun midden de 33-jarige ervaren Sjors Poels. "Ja, ik ben er voor de routine. En de lengte!", weet Poels.