Week tegen de eenzaamheid

Heide | Stichting MenzSamen en haar deelnemers organiseren in de Week tegen de eenzaamheid (1 oktober tot en met 8 oktober) in Venray verschillende activiteiten. "Heeft u zin in een gezellige activiteit, een lekkere lunch of wilt u gewoon in gesprek gaan met iemand? Meld u zich dan aan voor de activiteiten tijdens de MenzSamen Verbindingsweek", aldus Jamara van der Meer van MenzSamen.

Van der Meer: "Vindt u het best eng om hierin de eerste stap te zetten of dit alleen te doen? Neem dan gerust iemand mee of neem vooraf contact op met een van de persoonlijke begeleiders van de stichting zodat zij samen met u kunnen kijken wat bij u past." Stichting MenzSamen zet zich in, begeleidt en ondersteunt samenwerking om eenzaamheid in de samenleving te voorkomen en te verminderen en vraagt tijdens de nationale Week tegen de eenzaamheid speciale aandacht voor dit thema.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico's en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten door het land georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

Op maandag 30 september tijdens de weekmarkt in het centrum van Venray kan het winkelend publiek in contact komen met de deelnemers van de stichting en in gesprek gaan over dit thema. Dinsdag 1 oktober kan iedereen aanschuiven tijdens de Bruisdag in het MenzSamen Bruishuis (10.00-14.00 uur), locatie De Schol in Heide. Dat betekent samen actief zijn in het atelier, een wandeling maken of genieten van de lunch. Woensdag 2 oktober is er om 12.30 uur de 'schuif maar aan Lunch' en kan men genieten van een heerlijke verse soep bij het MenzSamen Bruishuis. De lunch wordt verzorgd door de deelnemers van Stichting MenzSamen en bereid met verse producten uit eigen moestuin. Op donderdag 3 oktober bij het gemeentehuis kunnen belangstellenden proeven van zelfgebakken cake en is er een actie voor een goed doel. Op donderdag 8 oktober, ter afsluiting van de week tegen de eenzaamheid, worden er tijdens de MenzSamen Bruisdag verschillende activiteiten georganiseerd om vrij en ontspannen met andere in contact te komen.

Aanmelden kan via email info@menzsamen.nl of bel 0478-206957/06-49146334. Voor meer informatie over de Week tegen de eenzaamheid kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl of www.menzsamen.nl en www.hetbruishuis.nl.