Eerste lustrum Inloop Veltum

Venray | Inloop Veltum is opgericht op 6 oktober 2014. Op maandag 7 oktober wordt er met de bezoekers feestelijk stilgestaan bij dit eerste lustrum in 't Schöpke van de wijk Veltum aan de Veltumse Kleffen 70B in Venray.

Inloop Veltum is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor zowel de wijkbewoners als mensen buiten de wijk. De bezoeker is elke maandag welkom en kan vrijblijvend van 13.00 tot 16.00 uur komen buurten en eventueel deelnemen aan activiteiten zoals een kaartje leggen of meedoen aan een gezelschapsspelletje.

Daarnaast is de gelegenheid aanwezig om actief bezig te zijn met een hobby zoals knutselen of handwerken. In samenspraak met bezoekers kunnen de immer aanwezige vrijwilligers andere ontspanningsactiviteiten ontplooien en organiseren. De vrijwilligers zullen ook zorg dragen voor de verdere begeleiding. De inloop heeft als doel de mensen met elkaar in contact te laten komen en ze onderling bezig te laten zijn. Met name voor die mensen die maatschappelijk dreigen te vereenzamen kan dit welkom zijn

Inloop Veltum is in principe kosteloos. De bijzondere georganiseerde binnen- als buiten activiteiten worden ingepland binnen het activiteitenprogramma. De extra kosten die dit met zich mee brengt worden wel bij de bezoeker in rekening gebracht. Denk hierbij aan het vervoer, toegangskaartje, consumptie of het materiaal als je dit zelf niet hebt. De inloop heeft vrijwilligers die de activiteiten begeleiden, mede organiseren en tevens de verantwoordelijkheid dragen voor een correct verloop.

Tevens zorgen zij ervoor dat de bezoekers zich daar veilig en beschermd voelen. De Stichting Inloop Veltum Venray genereert geen eigen inkomsten en is afhankelijk van subsidie, schenkingen of sponsorgelden.