Afbeelding
Foto: Eigen foto

Lezing over vliegtuigcrashes

Geijsteren | Op 19 oktober 2019 verzorgt Joop Hendrix, lid van Planehunters, een lezing over vliegtuigcrashes in de gemeente Venray in de Tweede Wereldoorlog. De lezing begint om 20.00 uur op de kasteelplaats in Geijsteren aan de Maasheseweg.

De lezing wordt gegeven door Joop Hendrix, een gepensioneerd straaljagerpiloot van de Koninklijke Luchtmacht. Hendrix is lid van Planehunters, een groep mensen die onderzoek doet naar de locaties waar in WOII vliegtuigen zijn neergestort. Ook proberen ze het verhaal achter de crash uit te zoeken en nog sporen te vinden met metaaldetectors.

Joop Hendrix heeft een boeiend verhaal over die crashes, waarvan er vier plaatsvonden op het Landgoed Geijsteren. Ook andere crashes die plaatsvonden in de omgeving Oostrum, Blitterswijck en over de Maas richting Bergen en Wellerlooi komen aan bod.

Ook zijn er gevonden materialen te bezichtigen en zijn de uitgebrachte boeken over de vliegtuigcrashes te koop. De entree bedraagt 3 euro per persoon, inclusief een consumptie. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via e-mail info@cultuurpodiumgeijsteren.nl. Door werkzaamheden van Mooder Maas is de kasteelplaats Geijsteren op 19 oktober 2019 alleen bereikbaar via Maashees.

Foto: Planehunters.