Afbeelding
Foto: Eigen foto

Broer en zus beste kroegenbridgers

venray | Met 380 deelnemers kan de Venrayse Bridgekroegentocht terugkijken op een geslaagde 25e editie.

Vanaf negen uur 's morgens verplaatste de aan kleurrijke corsages (in de vorm van minispeelkaarten) herkenbare meute zich van de ene deelnemende horecazaak naar een van de elf andere.

Tien deelnemers konden die volksverhuizingen vanaf hun vaste tafel waarnemen, terwijl zij die iets minder ter been waren zich konden laten vervoeren door twee bolides met als chauffeurs Gaston Linders en Frank Bender. Ieder deelnemend paar heeft in zes verschillende locaties 30 precies dezelfde kaartspellen voor hun kiezen gekregen en daar 'n individuele score op geboekt. Op vier locaties werden er dit jaar voor het eerst met elektronische scorekastjes gewerkt, maar in de acht overige werd de score nog op briefjes genoteerd.

Runner Simon Schaeffers haalde die aan het eind van elke ronde van vijf spellen bij die locaties op en bezorgde ze bij Anno'54, waar Rob Jetten en Loek Veldman de uitslagen in de computer invoerden zodat er aan het einde van de dag een stand kon worden opgemaakt. Het evenement stond na 15 jaar voor het laatst onder de bezielende leiding van 'mister Kroegentocht Venray', wedstrijdleider en hoofdarbiter Wim Teunissen.

De deelnemers werden op de eerste locatie getrakteerd op koffie/thee met gebak, terwijl ze na de derde sessie konden aanschuiven voor een lunch. In afwachting van de uitslag werd aan het einde van de middag bij Anno '54 een broodje kroket of frikadel geserveerd. Voor het bekendmaken van de winnaars werden de afscheidnemende kartrekkers Wim Teunissen en Peter Koolen in het zonnetje gezet. Omdat de Venrayse Bridgekroegentocht 25 jaar geleden een initiatief was van Corrie Hartong en Ingrid Ellemers werden die dames daarvoor nog eens feestelijk bedankt.

In de twaalf paren tellende beginnerslijn kwam met 'n respectabele score van 67,20% het paar Theo Janssen en José van Daal bovendrijven met als uitstekende tweede Emelie Smeets en Bets Gijsbers (63,60%). Van de 178 overige meer ervaren paren, onder wie eerste divisiespelers, kwamen als grote verrassing de rasechte Venrayse broer en zus Martien Verstraelen en Mien Custers-Verstraelen als winnaar uit de bus met maar liefst 64,63%. De rijk gevulde prijzentafel was goed voor een presentje aan 37 paren.

Foto: de winnaars, Martien Verstraelen en Mien Custers-Verstraelen