Merselo start voortvarend

Merselo - Resia'42 4-2 (2-1). Doelpunten Merselo: Daan Hendriks (2x), Camiel Kroonen, Tom Michels.

Merselo | Vijfdeklasser Merselo heeft de goede vorm in de beker doorgetrokken door de competitie. Resia'42 uit Wellerlooi werd overtuigend verslagen in Merselo: 4-2.

Het begin was duidelijk voor de thuisploeg. Robin van Dijck werd na twee minuten in de diepte aangespeeld en in een sprintduel vervolgens tegen de grond gewerkt: strafschop. Daan Hendriks nam plaats achter de bal en schoot hard en zuiver binnen: 1-0. Twintig minuten later ging de bal echter aan de andere kant op de stip. De scheidsrechter vond dat Tim Michels hand maakte, waarna Resia de penalty benutte:
1-1.

De gasten werden iets beter, maar de grootste kansen bleven voor Merselo. Een vrije trap van Bas Litjens werd fraai uit de bovenhoek getikt, maar even later was het wel raak. Camiel Kroonen kwam op volle snelheid de zestien binnen en haalde doeltreffend uit: 2-1.

Ook na rust bleef de thuisploeg het betere elftal. Na een klein uur was het opnieuw Hendriks die wist te scoren. Dit keer was het Pim Vermunt die het doelpunt voorbereidde. Tim Philipsen kreeg ruim vijf minuten voor tijd een grote kans toen hij alleen voor de doelman verscheen, maar hij scoorde niet. Enkele minuten later werd het als nog 4-1. Niels Hermens zorgde voor het voorbereidende werk, legde de bal breed voor het doel en bij de tweede paal was het de mee opgekomen Tom Michels die de bal beheerst tegen het net joeg. Komende zondag gaat Merselo op bezoek bij GVV'57 in Grave. Van die tegenstander werd vorig seizoen tweemaal verloren.