Feestje voor 1100 medewerkers NLW valt verkeerd

VENRAY | Een feestje op 15 oktober voor 1100 medewerkers van de NLW Groep bij het ABC Restaurant in Sevenum, is bij de NLW-ondernemingsraad in het verkeerde keelgat geschoten. Dat blijkt uit een brief op poten van OR-voorzitter Vic Brouns aan het NLW-bestuur. Oppositiepartij ProVenray heeft het college van Venray vragen over de kwestie gesteld.

Door onze redactie

Voorafgaand aan het feest neemt de NLW Groep (sociale werkvoorziening in de regio Noord-Limburg West) afscheid van Peter Fleuren als directeur. Dat het afscheid in besloten kring plaatsvind, noemt de ondernemingsraad geen toeval. In de uitnodiging voor het feest aan de medewerkers, waarbij ook de afsluiting van de transitieperiode bij de NLW Groep centraal staat, stelt wethouder en NLW-bestuursvoorzitter Anne Thielen dat de medewerkers 'pas echt om 18.30 uur in de zaal terechtkunnen, omdat voor die tijd de afscheidsreceptie van Fleuren voor genodigden nog bezig is'.

De OR vindt het 'volstrekt ongepast om op deze grootse wijze afscheid te nemen van Fleuren onder het mom van een zogenaamd personeelsfeest'. De OR en directeur kunnen al langere tijd niet meer door één deur. De ondernemingsraad is van mening dat Fleuren als directeur door de mand is gezakt. Volgens de OR werd dat ook door twee onderzoekers bevestigd die dit jaar door het NLW-bestuur waren aangesteld om na te gaan waarom OR en Fleuren elkaar niet meer pruimen.
Dat voor het feest geen geld in de NLW-begroting van dit jaar is opgenomen, sterkt het OR in zijn vermoeden dat het feest speciaal voor én door Fleuren wordt georganiseerd.

ProVenray: 'Hoe gaat NLW de kosten verantwoorden?'

Tevens laakt de OR de opmerking van Thielen over het afronden van de transitie in de uitnodiging aan de medewerkers. Voorzitter Brouns zegt ernstige twijfels te hebben over het succesvol afronden van dat proces. Het 'grootse afscheidsfeest' zoals de OR het noemt, is volgens Brouns zeker niet in het belang van de veelal kwetsbare medewerkers 'en is daarom ongepast en niet op z'n plaats'.

ProVenray wil van Burgemeester en Wethouders weten wat de kosten zijn van het feestje van NLW bij ABC Restaurant, inclusief de kosten van de besloten afscheidsreceptie. 'Hoe gaat het bestuur van NLW deze kosten zowel moreel als financieel verantwoorden?', is de letterlijke vraag van ProVenray-fractieleider Joep Gielen aan het college.