Flinke zeperd voor volleyballers

ActiveRooy-AV Flash 0-4 (13-25, 12-25, 14-25, 14-25)

Venray | De eerste wedstrijd van de volleyballers van ActiveRooy in de tweede klasse is uitgelopen op een deceptie. AV Flash uit Arcen was met 4-0 veel te sterk voor de ploeg uit Venray.

Al snel was het niveauverschil goed zichtbaar. ActiveRooy kon vanaf het begin niet mee met het tempo van AV Flash. Zowel de eerste als de tweede set waren er twee om snel te vergeten. Tegen het jonge team uit Arcen lukte het allemaal net niet. ActiveRooy werd te vaak verrast door het snelle spel van AV Flash. Er werd verloren met 13-25 en 12-25. ActiveRooy had de pech dat spelverdeler Ger Vervoort al in de tweede set uitviel met een knieblessure. Hierdoor moest Rik Wienen, als scorende aanvaller, de positie van spelverdeler op zich nemen.

In de derde set gaf ActiveRooy meer weerstand. De passes en aanvallen verliepen beter en de rally's duurden langer. Desondanks was AV Flash nog altijd een maat te groot. De laatste twee sets werden allebei verloren met 14-25. Met deze ervaringen gaat ActiveRooy zich voorbereiden op de volgende (uit)wedstrijd tegen VC Fortunas uit Nederweert. Dat duel is zaterdag.