Sander van Lier is als voorzitter van de woontafel betrokken bij het woonevent.
Sander van Lier is als voorzitter van de woontafel betrokken bij het woonevent. Foto: Henk Lammen

Drukte op woningmarkt

Venray | Sander van Lier maakt zich als voorzitter van Woontafel Venray op voor het woonevent op zondag 29 september in de hal van de Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray. De huizenmarkt in Venray is volgens Van Lier volop in beweging en er is voldoende te bespreken. "De vraag naar woningen is op dit moment erg groot", vertelt Van Lier.

Door Willem Menting

Woonevent Is dit het moment...? vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. "Tijdens het woonevent kunnen woningzoekenden of andere belangstellenden met ons in gesprek gaan over hun woonwensen. Iedereen die vragen heeft op het gebied van de woningmarkt is welkom."

De woontafel brengt alles wat met woningbouw te maken heeft bij elkaar en is opgericht om de samenwerking tussen partijen nog verder te verbeteren en de woningmarkt en de verkoop van bouwkavels te stimuleren. "Toen de woontafel werd opgericht stond de woningmarkt er heel anders voor. Nederland verkeerde in een recessie. Wat dat betreft staat de woonmarkt er nu natuurlijk heel anders voor. We hebben compleet andere uitdagingen." De woontafel wordt onder meer gevormd door architecten, notarissen, makelaars, ontwikkelaars, bouwondernemingen en hypotheekverstrekkers. "We zijn eigenlijk concurrenten van elkaar, maar we kunnen elkaar ook versterken. Wat dat betreft is het een erg mooie samenwerking."

Als mede-eigenaar van Venterra, specialist op het gebied van projectontwikkeling en projectmanagement, ziet Van Lier dat de woningmarkt aan het bewegen is. "De babyboomers zijn in beweging. Zij kiezen er in Venray voor om in de ring om het centrum te gaan wonen met de voorzieningen dichterbij. Ook een huurwoning in het middensegment of gelijkvloerse woning staan enorm in de belangstelling." Ook zijn er volgens Van Lier steeds meer arbeidsmigranten die zich in Venray en de kerkdorpen vestigen. "Veel arbeidsmigranten blijven toch voor langere tijd hangen en kiezen dan steeds vaker voor een eigen woning. Ook de compactere woningen zijn meer in trek en we zien een toename van eenpersoonshuishoudens."

Daarnaast is Venterra begonnen met de ontwikkeling van acht luxe woningen aan de Julianasingel in Venray. Op de plek van het oude busstation zijn drie van de acht woningen inmiddels verkocht. "We zijn inmiddels gestart met de sloop van de voormalige busremise en gaan in november de eerste drie woningen bouwen. Het is nog altijd mogelijk om met ons in gesprek te treden over de resterende vijf woningen. We kunnen deze woningen nog volledig aanpassen naar de wensen van de klant. Wat dat betreft zijn we erg flexibel." Een andere grote ontwikkeling in Venray betreft de nieuwe woningbouw op het Sint Annapark. Dit is een ontwikkeling van de Renschdael Groep. "Een heel bijzonder project op een mooie plek in Venray." Ten slotte start Loobeek Ontwikkeling in samenwerking met de gemeente Venray met de ontwikkeling en bouw van cluster vier in de wijk Brabander. Daar worden alle woningen gasloos opgeleverd.

In samenwerking met Bouwmij Janssen BV leverde Venterra in januari 2019 18 sociale woningen voor begeleid (zelfstandig) wonen op aan het San Damiano-pad, waarmee wordt gerefereerd aan Huize San Damiano dat op deze locatie aan de Kruisstraat was gevestigd. "We zien een groeiende vraag naar dit soort woningen. Er is altijd vraag naar zorgwoningen en mensen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen."