Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hieke Kreuzer Nederlands beste

Gorssel | Hieke Kreuzer van PC St. Jan heeft deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen eventing in Gorssel.

Met haar pony Hijker Forest Collin wist ze een gouden medaille te behalen in de klasse DE L en is daarmee Nederlands kampioen geworden. Lenneke Hendriks is naar een dressuurwedstrijd in Uden geweest en werd daar tweede met haar pony Equi Centre's Lola in de klasse DE L2 met 185 punten. In Putten is de Welsh-ponysportdag gehouden.

Willemijn van Rooij wist daar een eerste en tweede prijs te behalen met haar pony Melantho's Thruster in de klasse DE L1 met in beide proeven 199 punten. Sophie van Rooij werd tweede met haar pony Willow Tree Garwyn in klasse BC L1/L2 met 193 punten.

Bij het springen wisten Sophie en Willow eveneens een tweede prijs te behalen in de klasse CB met 80,5 stijlpunten. In Velden is het jaarlijkse cross event gehouden. Fenne Verrijdt wist daar de derde prijs te behalen met haar pony Torenhoeve's Ivanho bij de bixie. Liz van Dijck mocht hier een vierde prijs in ontvangst nemen.

Bart Philipsen greep overwinning in klasse 60-70 centimeter met zijn pony Joris. Daniek Vissers werd derde in de klasse 60-70 centimeter met pony La Belle van de Buxtaele. In deze klasse wist Lieke Verrijdt de zesde prijs te behalen met haar pony Carl Veni Vidi Vici. Bij de paarden 80-90 centimeter bemachtigde Coen Philipsen met zijn paard Beau du Rouet de derde prijs.

Foto: Nederlands kampioen eventing Hieke Kreuzer met Hijker Forest Collin.