Streep door zonnepark van Kronos Solar

HORST | De gemeente Horst aan de Maas heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een zonnepark op agrarische gronden aan de Lottumseweg te Melderslo geweigerd. Het zonnepark is een initiatief van Kronos Solar, dat ook in Smakt een zonnepark wil bouwen.

Kronos heeft zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de weigering en zijn zienswijze in te dienen. Dat meldt Solar Magazine. Het bouwplan van Kronos Solar is gelegen binnen het bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas en voldoet niet aan de regels van dat bestemmingsplan. Het is in strijd met de regels behorende bij de bestemming Agrarisch met waarden van het bestemmingsplan. Omdat er geen mogelijkheden in het bestemmingsplan zijn opgenomen om met een afwijkings- of wijzigingsbevoegdheid mee te werken aan het plan, weigert de gemeente de aanvraag.

Bovendien voldoet het plan van Kronos Solar niet aan de Beleidsvisie Zonne-energie Horst aan de Maas, dat geen grote commerciƫle zonneweides op goede landbouwgrond toelaat. Venray is nog bezig met het maken van beleid.