Afbeelding
Foto: Eigen foto

Disco als aftrap voor SKIP Leunen

Leunen | In café 1878 is zaterdag de nieuwe jeugdactiviteitengroep SKIP Leunen afgetrapt met een discoparty. SKIP Leunen gaat maandelijkse activiteiten aanbieden voor kinderen van basisschool De Meent groep 1 tot en met 7. "De eerste opkomst was overweldigend!" aldus een van de organisatoren Jop Janssen.

Jop Janssen speelde, samen met een enkele anderen, al enige tijd met het idee van een activiteitenprogramma voor deze leeftijdsgroepen. "Leunen kent met sportverenigingen, de kangoeroeclub en de scouting al een divers aanbod voor de jeugd, maar ik voelde in gesprekken met ouders dat er behoefte was aan meer ongebonden activiteiten voor de jeugd. SKIP wil deze behoefte met de hulp van een groep vrijwilligers deels gaan invullen. Met ondersteuning van de gemeente Venray en dorpsraad Leunen is ons plan werkelijkheid geworden", aldus Janssen.

De eerste editie overtrof de verwachtingen van het organisatiecomité. "We willen nog niet met aanmeldingen werken, want het moet laagdrempelig blijven vinden we. We wisten dus niet goed wat we konden verwachten. We hoopten op ongeveer 30 kinderen, maar uiteindelijk stonden er bijna 100 aan de deur!"

Het doel van de groep, het verbinden van jongeren in en aan Leunen, heeft hiermee een vliegende start gekregen. "Een mooie bijkomstigheid van de activiteit was dat het ook verbinding geeft tussen de ouders. Binnen stonden de 100 kinderen te dansen, maar buiten de ruimte kwamen de gesprekken tussen de ouders die elkaar nog niet zo goed kenden ook op gang."

Bij de start van de eerste activiteit werd ook direct de naam en het logo van de groep onthuld. De leerlingen van De Meent mochten zelf het logo ontwerpen met een ontwerpwedstrijd. Het winnende ontwerp kwam uit handen van Loïs Berden (10 jaar) uit Leunen. Onder luid applaus van de kinderen en ouders vertelde ze over de totstandkoming van het logo. "SKIP is Engels voor overspringen. Met deze groep springen we iedere maand van activiteit naar activiteit. Vandaar SKIP" aldus de leerling van groep 7.

De volgende editie van SKIP vindt plaats op zaterdag 12 oktober. Dan wordt er een creatieve activiteit gehouden. De kinderen gaan lampionnen maken voor Halloween en St. Maarten.

Foto: Loïs Berden naast haar winnende ontwerp.