'Waarom hier geen ruchtbaarheid?'

WANSSUM | Peter Zegers, voorzitter van Dorpsraad Wanssum, begrijpt niet dat de gemeente Venray geen ruchtbaarheid heeft gegeven aan de onthulling van de naam van de nieuwe brug in Wanssum. Dat liet hij weten tijdens de dorpsraadvergadering vorige week woensdag.

Een dag eerder werd de brug voorzien van de naam Over 't Broek. Zegers snapt niet dat de naam zomaar erop werd geschilderd, zonder dat daar bij werd stilgestaan. "In Blitterswijck gebeurde dat wel." Zegers doelt op 8 juli, toen Jan Loonen 's morgens in alle vroegte de nieuwe brug in Blitterswijck opende voor verkeer. Tevens werd de brugnaam 't Veunderke samen met een omwonende onthuld. Aansluitend was er een gezamenlijk ontbijt, waar 75 gasten bij aanschoven. De eerste tweehonderd passanten van de brug kregen die dag een presentje aangeboden. Zegers wil graag duidelijkheid van de gemeente Venray waarom opening en naamsonthulling van de brug zo geruisloos in Wanssum plaatsvonden.
Met de naam Over 't Broek kan de dorpsraadvoorzitter prima leven. "Daar hebben dorpsraad en de gemeente samen goed naar gekeken." De brugnaam houdt verband met het gebied het Broek waarin de brug is gebouwd, pal tegenover de plek waar de Schellaert stond.