Vervolg pagina 5

Meer controles op overtredingen Meerlosebaan

WANSSUM/GEIJSTEREN | Volgens Peter Zegers, voorzitter van Dorpsraad Wanssum, zijn de plannen al die tijd hetzelfde gebleven. Precies een jaar geleden werden die plannen al tijdens een dorpsraadvergadering besproken.

De nieuwe weg en het vrijliggende fietspad is geen onderdeel van het megaproject Mooder Maas. De gemeente Venray nam dat destijds van de projectontwikkelaar over. Dat gebeurde na overleg met de dorpsraden van Geijsteren en Wanssum en de gemeente. Kerndoel van de overname was het optimaal kunnen garanderen van de verkeersveiligheid, vooral met het oog op de schoolgaande kinderen. Toen was ook al de grondverwerving een vertragende factor in het geheel. Peter de Veth, die in die tijd de gemeente bij het project vertegenwoordigde, had evenwel goede hoop dat de grondaankoop in oktober vorig jaar rond zou komen. Eind 2018 zou de Meerlosebaan als fietspad in gebruik kunnen worden genomen. Dat wordt, zoals het er nu uitziet, minstens anderhalf jaar later.
Om te voorkomen dat fietsende kinderen uit Geijsteren gevaar lopen bij hun dagelijkse fietsritten, is de Meerlosebaan op bepaalde tijdstippen (als de kinderen van en naar school rijden) afgesloten voor auto- en landbouwverkeer. Op gele borden naast de weg staan de precieze bloktijden aangeven. Uit dorpen kwamen evenwel klachten dat de bloktijden met regelmaat werden overtreden. Inmiddels zijn de eerste verbalen uitgedeeld. "Er zal in de toekomst vaker op dat traject worden gehandhaafd", stelde Schoenmakers tijdens de dorpsraadvergadering. "Het is geen discussie: binnen de blokuren wordt geverbaliseerd." Hoe de kinderen naar school moeten als het werk in uitvoering is, daarover deed Schoenmakers het stilzwijgen. "Dat weten we nog niet. Duidelijk is nu dat de weg er komt."