Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Timmeren én verhuren

Ysselsteyn | Naast zijn werk als timmerman runt Robin Pouwels (36) sinds een aantal jaar samen met zijn vrouw Inge het bedrijf Mooyst partyverhuur.

Het begon allemaal toen Pouwels zo'n vier jaar geleden de vraag kreeg of hij tien hangtafels kon verhuren. De timmerman had er geen op voorraad en besloot dus om er hoogstpersoonlijk tien te maken. "Toen is het balletje eigenlijk gaan rollen", blikt Pouwels terug op de start van zijn nieuwe bedrijf. "Ik heb er wel even over na moeten denken of ik het zou gaan doen, maar de keuze heeft uiteindelijk goed uitgepakt." Met zijn bedrijf verhuurt Pouwels allerhande spullen die een feest of partij (nog) geslaagder kunnen maken. Zo beschikt hij over krukken, loungesets, kapstokken, bloembakken, stoelen en dus tafels. Hij werkt vooral samen met cateraars en branchegerelateerde bedrijven. "Inmiddels kunnen we zo'n vijfduizend man voorzien. Zo verhuren we nu spullen aan de Kasteeltuinen in Arcen, waar een evenement is. Ook worden we benaderd door grote bedrijven als ze bijvoorbeeld een open dag hebben. Daar kunnen wel drieduizend mensen op afkomen."

Aangezien Pouwels van huis uit timmerman is, snijdt het mes figuurlijk gezien aan twee kanten. "Het is een mooie combinatie, omdat ik spullen zelf kan maken én verhuren. We zijn als bedrijf zo gegroeid dat we ook veel aan moeten schaffen, aangezien we niet alles zelf maken. We willen niet het standaard werk leveren, maar exclusievere spullen." Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat het bedrijf zo groot zou worden. "Ik steek nog altijd het meeste uren in mijn werk als timmerman", geeft Pouwels toe. "Ik zie wel dat de verhuur sterk aan het groeien is. We zijn er nu een jaar of vier mee bezig. Alhoewel ik wel timmermannen als zzp'er inhuur, is het niet mijn insteek om met vast personeel te gaan werken. Ik probeer het kleinschalig te houden, al lukt dat niet altijd." De naam Mooyst is verzonnen door Frank van Meijel (Denk Frank). Pouwels: "We hebben er bewust de y van Ysselsteyn in verwerkt. Ik vind het een frisse, vernieuwende naam." Een overzicht van het assortiment is te vinden op www.mooyst.nl.