Ars Musica

Groot vocaal ensemble Ars Musica is een gezelschap van enthousiaste zangers en zangeressen. Het zangrepertoire is heel divers van klassiek tot moderne zang en het koor staat onder leiding van dirigent Jos Ardts. Ars Musica gaat op dinsdag 1 oktober de eucharistieviering opluisteren om 11.00 uur in de Grote Kerk in Venray. Dit in het kader van de Dag voor de Ouderen. Ook op het Bevrijdingsconcert op vrijdag 18 oktober is Ars Musica present. Het concert start om 17.45 uur bij het gemeentehuis. Van daaruit gaat het zingend naar de Grote Kerk in Venray waar de deelnemende koren diverse liederen ten gehore brengen. Ars Musica repeteert wekelijks in de Kemphaan op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur. Iedereen die van zingen houdt en graag deelneemt aan koorzang is van harte welkom. Kom gerust een kijkje nemen op een repetitieavond. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Sylvia Hudales via telefoon (0478)568561.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Op zaterdag 28 september heilige mis in de Paterskerk om 18.00 uur. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Hanny Craghs via telefoon (0478)582791.

Zangers van St. Frans

Generale repetitie vrijdag 27 september om 19.30 uur voor alle zangers in de Paterskerk samen met de solist en het Venray's Mannenkoor. Zondag 29 september boekenmarkt. Dinsdag 1 oktober 19.00 uur repetitie voor alten en sopranen tot 20.00 uur, daarna komen er nog een aantal mannen voor de stemvorming. Vrijdag 4 oktober 19.30 uur generale repetitie in de Paterskerk met orkestbegeleiding. Op zondag 6 oktober viert St. Frans het 60-jarig bestaan met een pontificale hoogmis in de Paterskerk en aansluitend een receptie en reünie voor alle vroegere leden en iedereen die de Zangers een warm hart toedragen. Jongens en meisjes die graag zingen zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Gemengd koor Het Zonnelied

Heilige mis zingen in de Paterskerk op zondag 29 september om 11.00 uur. Inzingen 10.30 uur. Op maandag repetitie om 19.30 uur in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Vocal Group Transparant

Repetitie woensdag 2 oktober in de Witte Hoeve van 20.00 tot 22.15 uur. De repetitie staat volledig in het teken van de voorbereiding op United Voices for Freedom, het vrijheidsconcert dat plaatsvindt op vrijdag 18 oktober in de Grote Kerk in Venray. Transparant verzorgt dit concert samen met het Venrays Mannenkoor, Venrode Voices, Koor Harmony, Just For Fun en Ars Musica.

Er wordt nog gezocht naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, kan een keer een repetitie bijwonen.

Interesse? Neem contact op met Chantal Biersteker via telefoonnummer 06-12574551 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.vocalgrouptransparant.nl.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Optreden zaterdag 5 oktober in Roermond tijdens het open Limburgs korenfestival. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Venrays Mannenkoor

Repetities op donderdagen 26 september en 3 oktober vanaf 19.30 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-28159568.

Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht.

Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kan worden gekeken op www.venraysmannenkoor.nl.

Koor Chrisko

Wekelijks repetitie op maandag om 19.30 uur. Zaterdag 26 oktober 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of neem contact op met Marly de Haart via telefoon 588176 of met Norma Ansinger via telefoon 585234.

Computerclub Venray

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond van 18.00 tot 22.00 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein in Venray. Wie een probleem heeft met de computer of een vraag is van harte welkom. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetsenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan wordt een bijdrage van € 15 gevraagd voor een half jaar lidmaatschap. Voor € 25 is het lidmaatschap voor een jaar voldaan. E-mail info@computerclubvenray.nl, www.computerclubvenray.nl.

50+ Wandelen

WSV De Natuurvrienden Merselo houdt op maandag 30 september een groepswandeling van tien kilometer. De start is om 13.30 uur in Den Hoek aan het Grootdorp 99 in Merselo, bij de sportvelden. Het clublokaal is om 13.00 uur open. Er is een wagenrust met zitplaatsen.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 27 september oud papier op in de wijken De Brabander en Veltum. Bij De Brabander ook de nabij gelegen Overloonseweg. Aanvang 9.00 uur. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Westsingel, Langstraat/Hoebertweg, Weg in den Berg en Kempweg. Hier wordt om 13.00 uur begonnen met ophalen. Het papier tijdig en goed verpakt aan de straatkant gereed zetten.

ZijActief Oostrum

ZijActief Oostrum heeft zich aangemeld voor de Rabo ClubSupport.

Iedereen die klant is van de Rabobank kan in de periode van 27 september tot en met 11 oktober een stem uitbrengen. Op donderdag 3 oktober om 20.00 uur komt Paul de Vlieger praten over digitale opsporing in D'n Oesterham Oostrum. De Vlieger, directeur van Digitale Opsporing praat deze avond over cybercriminaliteit en bewustwording hieromtrent om weerbaar te zijn tegen de crimineel. Ook worden er tips gegeven en diverse films vertoond.

Nieuwe tradities

De groep Flowouw houdt in Vierlingsbeek de bijeenkomsten Nieuwe tradities: een ontdekkingsreis. Flowouw bestaat uit een groep mensen die graag andere wegen willen verkennen dan de traditionele. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 29 september van 10.30 tot 12.00 uur in het Koningskerkje in Vierlingsbeek. Filosoof Marja Havermans geeft een presentatie over de filosoof Socrates en het voeren van een goed gesprek. Marja Havermans is filosoof en schrijver. Ze begeleidt socratische gesprekken en gesprekken met ouderen over levensvragen. Kijk voor meer informatie op de website www.flowouw.nl.