In eerste aanleg niet samenwerken

WANSSUM | De wensauto is inmiddels niet meer weg te denken uit Wanssum, Geijsteren en Blitterswijck. Zoals het er nu uitziet wordt dit jaar het aantal van tweeduizend ritten ruim overschreden. Samenwerken met de wensbussen van Ysselsteyn en Vredepeel/Merselo, die elk al een wensbus hebben, ziet het WIP (Wanssums Info Punt) in eerste aanleg niet zitten. Het WIP beheert de wensauto.

Door Henk Baltussen

Die mogelijkheid tot samenwerking kwam volgens WIP-voorzitter Marcel Deenen tijdens een overleg met de gemeente Venray ter sprake. Dat heeft te maken met het feit dat, in tegenstelling tot vooral Ysselsteyn, dat de doelstelling van jaarlijks drieduizend ritten op dit moment niet haalt, het WIP wel het minimumaantal ritten maakt om de provinciale subsidie op te kunnen strijken. De wensbus van Vredepeel en Merselo kan vooral renderen omdat veel schoolgaande kinderen er gebruik van maken.
Deenen gaf aan dat het met de wensauto 'heel goed gaat'. "We hebben het er heel druk mee." Met een andere poot van het WIP, de klussen en dienstentak, gaat het volgens Deenen minder voorspoedig. "Dat kan beter."
Met de wensauto werd in 2017 gestart. In dat jaar klokte het WIP 1.243 ritten. Vorig jaar waren er dat 1.886, nu is de tussenstand 1.290. "De grens van tweeduizend ritten gaan we ruim halen", verwacht Deenen.

Een vrijwilliger die de wensauto bestuurt ziet ook een groei, zo liet hij tijdens de dorpsraadvergadering weten. "Op een dag had ik zelfs zeventien ritten."
Een reden waarom de WIP-wensauto wel rendeert, heeft er onder mee mee te maken dat in Ysselsteyn en Vredepeel/Merselo wensbussen rijden, stellen Deenen en dorpsraadvoorzitter Peter Zegers. Wat de samenwerking met de andere dorpen betreft: "We gaan wel praten, maar voor een gezamenlijke planning zijn we niet", stelt Deenen. "Het mag niet ten koste gaan van onze wensauto."