SV United-middenvelder Bram Lookman is zijn tegenstander te slim af.
SV United-middenvelder Bram Lookman is zijn tegenstander te slim af. Foto: Jolijn van Goch

Droomdebuut SV United

Wanssum | SV United is voortvarend begonnen aan het debuutseizoen in de vierde klasse G. Afgelopen zondag werd Stormvogels'28 uit Siebengewald in Wanssum met 4-2 verslagen. De seizoensouverture zorgde voor lachende gezichten op sportpark de Meulebèèk. "Het was een heerlijke wedstrijd. We konden niet beter starten", zei United-trainer Fenne Smits na afloop.

Door Willem Menting

Meest opvallende moment van de wedstrijd was zondagmiddag misschien wel het uitvallen van scheidsrechter Henk Rijbroek uit Merselo. Tijdens de drinkpauze in de tweede helft gaf hij bij United-aanvoerder Willem Peters aan dat hij niet meer verder kon. "Ik zie vlekken en kan de wedstrijd op deze manier niet vervolgen." Met nog zo'n twintig minuten te spelen, waren er twee opties: het duel hervatten met een andere arbiter of staken. Na overleg met beide teams werd clubscheidsrechter Bjorn Poels (foto) naar voren geschoven om het duel naar een goed einde te leiden. Met toestemming van beide ploegen hervatte Poels het duel met een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied van United. 'De vorige scheidsrechter zag zwart en deze ziet duizend sterren', klonk het niet veel later gekscherend aan de zijlijn.

Op het moment dat Poels het stokje overnam van Rijbroek stond het 3-2 in het voordeel van United. De thuisploeg kwam al na een paar minuten op voorsprong via Indy Phililps. De score werd een kwartier later zelfs verdubbeld dankzij Michal Kolodziejski. De Poolse aanvaller schoot een vrije trap achter Stormvogels-doelman Tom Hopman. Nog voor rust kwamen de bezoekers uit Siebengewald op gelijke hoogte. Lloyd Kooiman punterde de aansluitingstreffer tegen de touwen en vlak voor rust schoot Bart Seegers de gelijkmaker tegen de touwen.

Na een vlijmscherpe counter maakte Phillips na een paar minuten in de tweede helft 3-2. Daarna opende Stormvogels de jacht op de gelijkmaker. De 3-3 viel ook, maar de treffer werd afgekeurd omdat de bal in een eerder stadium over de achterlijn was geweest. De doeltrap werd snel genomen en dat resulteerde in de 4-2 van Kolodziejski.

De treffer leidde tot grote onvrede bij supporters van Stormvogels. Voornamelijk United-grensrechter Vissers had het verbruid bij de aanhangers. "Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Onze grensrechter is goudeerlijk", stelde Fenne Smits. De coach was voornamelijk te spreken over de werklust en discipline van zijn ploeg. Ook de jonge invallers kregen een pluim van Smits. "We werken dit jaar met een selectie van 35 spelers. Iedereen staat voor elkaar klaar. Tijdens de winterstop gaan we met de voltallige selectie naar Valencia. Dat is toch geweldig."

De eerste zege ooit in de vierde klasse voor SV United smaakt voor Smits en zijn ploeg naar meer. "Wij horen in deze klasse thuis en dat willen we dit seizoen ook uitstralen. Onze doelstelling blijft voorlopig handhaving en daar gaan we dan ook vol voor."

SV United-Stormvogels'28 4-2 (2-2). Doelpunten SV United: Indy Phillips (2x) en Michal Kolodziejski (2x).

SV United: Rademacher; Peters, Koolhof, Hendrix, Deenen; Ter Braak (87. Kleeven), Lookman, Peelen; Kolodziejski, Phillips (89. Van Sinderen) en Philipsen (44. Linders).