Wout Poels naar Bahrein-Merida


Blitterswijck | Wielrenner Wout Poels rijdt volgend jaar voor van Bahrein-Merida. De renner uit Blitterswijck kwam sinds 2015 uit voor het Britse Ineos (voorheen Sky).

Door de aanwezigheid van Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas kon Poels bij Ineos zelden voor eigen succes rijden. Tijdens de laatste Ronde van Spanje kreeg Poels die kans wel, maar hij kon geen potten breken.

Poels verlengde zijn contract niet bij Team Ineos. In gesprek met de NOS liet hij in het afgelopen weekend weten dinsdag zijn nieuwe werkgever bekend te maken, maar dat werd dinsdag uitgesteld tot woensdag. Wout Poels was in deze zes jaar van grote waarde voor Sky en Team Ineos. De klimmer uit Blitterswijck stond Chris Froome bij in drie van zijn vier Tour-zeges, terwijl hij ook zijn bijdrage had in de Giro-zege van Froome en de Tour-zeges van Egan Bernal en Geraint Thomas. Zelf boekte de 31-jarige Limburger zijn grootste successen in de blauwe kleuren van Sky. In 2016 schreef hij Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam, terwijl er ook etappes in de Tirreno-Adriatico, Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en het Criterium du Dauphiné werden gewonnen.

Bij Bahrain Merida wordt Poels de ploeggenoot van Mikel Landa, die Movistar verruilt voor de Bahreinse miljoenenploeg.