Craft Beer Festival trok afgelopen weekend een kleine tweeduizend bezoekers naar het Henseniusplein.
Craft Beer Festival trok afgelopen weekend een kleine tweeduizend bezoekers naar het Henseniusplein. Persfoto

Winterbierfestival op komst

Venray | Het afgelopen weekend is het Henseniusplein in Venray omgetoverd tot een festivalplein waar de speciaalbieren volop stroomden. "Met een kleine tweeduizend bezoekers is de derde editie van het speciaalbierfestival een groot succes geweest", meldt organisator Gijs Schapendonk trots.

Ondersteund door een heerlijk zonnetje genoten de bezoekers van de bijzondere bieren van de zestien brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Ook de brouwers waren aan het genieten van wat zij noemen 'het meest brouwersvriendelijke festival van Nederland'. Dat is voor Gijs Schapendonk het grootste compliment: "Ik zie de brouwerijen als mijn eerste gasten. Wanneer zij het naar hun zin hebben, dan straalt dit af op de bezoekers."

Schapendonk kijkt zeer tevreden terug op de editie van afgelopen weekend. "Het was een geweldige editie van het Craft Beer Festival. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we uitverkocht waren, de opkomst van gasten was overweldigend. Het zonnetje, de muziek, de bieren, de gasten, het plezier, alles klopte!"

Vanwege het grote succes van dit festival begint Goesting aan het uitrollen van een wintereditie.

Op zondag 12 januari 2020 ziet het Goesting Winterbierfestival voor de eerste keer het daglicht.

"De exacte invulling is nog niet bekend, maar we gaan weer genieten!", besluit Gijs Schapendonk.